Günümüz teknolojisinde yazılımın önemi donanımın önüne geçti diyebiliriz. Elbette performans bazında üst düzey verim almak istiyorsak yüksek kapasitede donanımlara ihtiyaç duyuyoruz ancak bunların işleyişine efektif kullanımına geldiğimizde kesinlikle yazılım konusunu es geçemiyoruz. Kaldı ki bu zamanlarda yoğunlukla getiri sağlayan alanlar yazılımsal ürünleri. Neticede önemli meblağlarda alınan akıllı telefonlara bilgisayarlara da gerçekten ciddi miktarlar ödense de devamında böylesine ağır külfet ödediğimiz cihazların işlevselleşmesi programlama sayesinde sağlanıyor.
Geliştiriciler de bunun farkına vararak milyonlara dünyanın her yanına hitap edebilmek amacıyla aslında bir kişiye fazla ödeme yaptırmayacak herkesin rahatlıkla edinebileceği ürünleri piyasaya sürüyor. Hatta online uygulama marketlerine giriş yaptığınızda spesifik olanlarını bir kenara bıraktığımızda yüzde doksanlık oranla ücretsiz biçimde edinebileceğimiz uygulamaları görüyoruz. Nihayetinde kendi reklamlarını yapmak içerisine sponsor reklamlarını eklemek de kazanç kapılarını aralıyor.
Akıllı Telefonlarda GPS Özelliğini Kapatma
Halihazırda üretici firmalar da bu durumun dikkatine çoktan varmışlar ve cihazlarına da dahili hafızalarına ihtiyaç duyulacak pek çok şeyi ekliyorlar. Klasik özelliklerden ziyade örneğin GPS bile default modda geliyor. Sıfırlama yaptığınızda da zaten benzeri özelliklerin geldiğini görmüşsünüzdür. Enerji harcamasını minimalize ederek devamlı çalışır modda tutuyorlar. Lakin bazılarımız konumumuzun takip edilmesini istemiyor. Ne kadar az tüketim yaparsa yapsın arka planda durduğundan pile de negatif yansıyor. Dolayısıyla hava durumu gibi servislerden anında bilgi alma avantajına rağmen akıllı telefonlarda GPS özelliği kapatma konusunda kararlılar. Biz de bu yazımızda GPS nasıl kapatılır sorusunu yanıtlıyoruz.
Yeni nesil ürünleri satın aldığınızda az önce söylediğimiz gibi ana yapıda pek çok uygulamayı görüyoruz. Bunun aslında birçok nedeni var. Normalde insanlar GPS uygulaması indirip sürekli açık tutunca ekstradan telefonun kullanım ömrüne yükleniyorlar. Satıcılar da uzun vadede kullanacakları şekilde tasarım ortaya çıkarmak istediklerinden analizlerle ilgi çeken devamlı tercih edilenleri kendileri optimize ediyor. Böylece kişiler “en uzun süre kullanacağım telefonu seçmek istiyorum” dediklerinde kendilerinin pazarlamalarını en iyi şekilde yapabiliyorlar.
Her şeye rağmen geniş kitlelerin taleplerine yanıt verecek biçimde düzenleseniz de spesifik istekleri yerine getirmek kolay olmuyor. Bazılarımızda sağlanan pozitif etkileri önemsemeyip akıllı telefonlarından konumumum takip edilmesin diyor. Yine pilinin bataryasının hemen tükendiğini sürekli şarja bağlı kaldıklarını söyleyenler de maalesef ki aktif biçimde yürütülenlerden vazgeçmek zorunda kalıyor. GPS de vazgeçilenler listesinde üstlerde. Peki bu GPS özelliğini nasıl kapatırız? Uygulamalar yardımıyla hizmet alıyorsanız zaten kaldırarak veya devre dışına bırakarak istediğimize ulaşıyoruz. Sıfır halinde özelliğin açıldığı cihazlarda ise ekstradan birkaç adım uygulamalıyız. Bu sayede telefonlardaki GPS özelliği nasıl kapatılır probleminizi halledebilirsiniz.
Herkes genel hatlarıyla iOS ve Android işletim sistemlerinin entegre edildiği ürünleri kullandığından bunlara yönelik iki farklı metottan bahsedeceğiz.
iPhone’da GPS Nasıl Kapatılır?
Ayarlar’dan Gizlilik’e girin ve Konum alanına tıklayın. Ardından konum servisleri dediğimiz yeri pasif hale getirirseniz GPS alıcısını kapatırsınız. Ayriyetten iPhone’umu Bul hizmetinin de devre dışı kalacağını belirterek telefon hırsızlığı olaylarında başınızın ağrıyacağını belirtelim.
Android Telefonlarda GPS Kapatma
Cihazlarınızın Ayarlar bölümünden Güvenlik & Konum bölmesine tıklayın. Gizlilik’teki konumu kapattığınızda işlem gerçekleşecektir.