Akıllı cep telefonlarının daha iyi çalışması için işletim sistemleri her marka tarafından düzenlenmekte ve geliştirilmektedir. Bu telefonlarda en fazla kullanılan sistem ise Android işletim sistemi oluyor. Google tarafından geliştirilmiş olan Android işletim sistemi her geçen gün yenilenerek ve güncellenerek kullanıcıların isteklerine göre gelmektedir. Android SDK nedir? İşte detaylar…
Android SDK Amacı Ne?
Android işletim sisteminde yazılım geliştirme kitine Android SDK denmektedir. Bu bakımdan uygulamalar daha rahat ve daha güzel bir şekilde tasarlanabiliyor. Android işletim sistemi bu bakımdan iOS işletim sistemine göre daha fazla kullanılıyor. Bunun en önemli sebebi ise açık kaynak kodlu bir sistem olmasıdır. Açık kaynak koduna sahip olan Android işletim sistemi bu bakımdan yazılımcıların işini kolaylaştırmakta ve özgür bir şekilde yeni yazılımların üretilmesine olanak sağlamakta.
Android SDK Ne İşe Yarar?
Peki Android SDK Ne işe yarıyor? SDK açılımı ise Software Development Kit anlamına gelir. Kısacası yazılım geliştirme kiti olarak biliniyor. Akıllı telefon ve tabletlerde yeni bir uygulama geliştirmek için Android SDK kullanmak zorunlu oluyor.
Android işletim sistemlerini kullanan tüm cihazlarda yeni bir uygulama çalıştırılması için Android SDK kullanmanın zorunlu bir işlem olduğunu biliniyor. Kısacası Android ile uyumlu olan program yada uygulamaların Android SDK kullanması gerekiyor.Tabii ki diğer işletim sistemlerinde de farklı kitler kullanılmaktadır. Android’de SDK olurken diğer sistemlerde de bu isim farklı ve durumlar da farklıdır.