Günümüz bilişim sektöründe yaşanan gelişmeler ve sunulan hizmetler pek çoğumuzu memnun edecek seviyede. Gelgelelim insanoğlunun var olanla yetinememe ve hep daha iyisin arama isteğinde dolayı devamlı şekilde beklentilerin sadece isimleri değişiyor. Halihazırda üretim gerçekleştiren veya hizmet sunan yapılar da bunun farkında olarak hareket ediyorlar. Neticede teknolojinin bilişim ayağında işler sadece imal aşamasıyla kalmayıp bunun ulaştırılmasından tanıtılmasından pazarlamasından satış sonrası desteğine dek geniş proresten geçmekte. Hal böyle olunca bir akıllı telefonun bizlere gelene kadar geçirdiği testleri araştırma ve geliştirme süreçlerini bahsetmek bile ne denli efor sarf edildiğinin yeterli bir cevabı olur. Kısacası kullanıcı analizli çalışan firmalar bile ürettiği ürünlerden sonra ekstra müdahalelere ihtiyaç duyuyor. Çünkü her yıl majör özellik seviyesinde değerlendirebileceğimiz yenilikler güncellemeler yapılıyor ancak spesifik taleplere veya yaşanan büyük problemlere çözüm getirebilmek için tekrardan harekete geçmek gerekiyor. Donanımlar konusunda ekseriyetle problem yaşanmadığı gözlenirken yazılım yani arayüz ve tasarım boyutunda ise işler daha karışık. Çeşitli algoritmaların eklendiği üzerine kullanıcıların değişiklikler ve yüklemeler yaptığı platformda bazen sorunlar çıkıyor. Yine teknik aksaklıkların virüslerin ve benzeri birçok etkenin sonucunda dosyalar silinebiliyor. sadece bahsettiğimiz silinen dosyalar olayı dahi insanları çileden çıkartabiliyor. Eğer Android tabanlı telefon kullanıyorsanız kuvvetle muhtemel en az siz de yaşamışsınızdır. Android akıllı telefonlarda silinen dosyalar nasıl kurtarılır veya getirilir sorusu kafalarda dolaşıyor.
Mobil işletim sistemleri son 5-10 yılın kuşkusuz en öne çıkan yazılım ürünleri. Üçüncü kişilerce hazırlanan programları uygulamaları destekleyen ve çalışmalarına olanak tanıyan bu sistemler teknolojik cihazların beynini oluşturuyor. Sektöre yön veren başat firmalar çeşitli girişimlerde bulunsanlar da sonuç elde etmek maalesef ki kolay olmadı. Kaldı ki Microsoft gibi bilgisayar bilişim işletim sistemi kelimeleri ağzımızdan çıktığımızda aklımıza gelen ilk örnek olmasına rağmen mobil sistem konusunda başarısızlık yaşadı. Windows Phone en azından alternatif gözüyle çıkarılsa bile belirli bir zaman sonra piyasadan kalmak zorunda kalmıştı. Belki de buranın en zorlu rekabetinin telefon sistemleri alanında gerçekleştiği söylenebilir. Android platformu ise arama motoruyla yola çıkıp uluslarası çapta bir şirkete dönüşen Google’ın geliştiricilerinin imzasını taşıyor. Apple tarafından çıkarılan iOS ile kıyasıya yarışırken piyasada farklılık çeşitlilik ve tekelden kurtulma durumlarını yaratıyor. Maalesef ki sayılabilecek onca güzel detayı yazımızda değindiğimiz silinen dosyalar husununu tek başına çözümlemeye yetmiyor.
Android’de Silinen Dosyalar Nasıl Kurtarılır?
Android cihazlarında silinen dosyalar için kurtarma işlemi pek baş ağrıtan bir sorun. Bu nedenle ekstra yazılımlardan ve bilgisayarımızdan destek alacağız.
Öncelikle Dr. Fone adı verilen programı Windows bilgisayarınıza şu adresten indirin: https://drfone.wondershare.net/ios-data-recovery.html?gclid=Cj0KCQiAtJbTBRDkARIsAIA0a5NRjgZBlJlCokRu5QtLlmkmHw9TRWghOv_1psHVWJn9LYNQHwp4AIYaAvl_EALw_wcB
Kurulumu sağladıktan sonra telefondan USB Hata Ayıklama Modu’nu devreye alın. (Ayarlar’dan Erişebilirlik bölümüne giderek modu açabilirsiniz.) Bilgisayar ile telefon bağlantısını kurduktan sonra Dr. Fone yazılımını da açarak eşleme gerçekleştiğinde PC’de gelen pencereden Kurtar seçeneğine basın.
Silinen dosyalar arasından hangilerinin kurtarılmasını istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Türleri seçip İleri deyin. Ardaından sonraki aşamalarda tercihlerinizi belirleyerek en son yine Kurtar’a basarak işlemi tamamlayın.