Geliştiriciler teknolojinin sistematik işleyişinin de ötesine geçmek amacı ile yapay zeka adını verdikleri düzene geçmek için çaba harcıyor. Zira gerçekleştiği taktirde insan zekası kadar olmasa da belli bir düzeyde sistemlere nazaran daha geniş kapsamlı hizmetten faydalanacağız. Duruma göre değişen ve değişmesi gereken tepkilerin verilebileceği olaylarda yapay zekalar devreye girerek istenilenleri gerçekleştirecekler. Daha 10-15 yıl öncesine kadar imkansız gözüyle bakılan sadece bilim kurgu fimlerinde kendisine yer bulabilen fikirlerin gerçekleştiğini gerçekleşme ihtimalini görmek dahi teknolojiyle yakından ilgili kişileri sevindiriyor. Her ne kadar uzan duran kesimden olsanız bile okuduğunuz haberler aldığınız bilgiler sizi de şaşırtmıştır. Bulunduğumuz dönem içerisinde sevilerek kullanılan yapılardan birisi de sesli komut. Karşınızda bir insan varmışcasına emirler komutlar vererek telefonunuzu harekete geçirebiliyor ve işlem yaptırabiliyorsunuz. Halihazırda Google’ın arama motorunda bile sesli komut kullanılarak arama yapılmakta.
Her sektörde olduğu gibi teknoloji pazarı da kullanıcıların talepleri özelinde şekilleniyor. Firmalar ürettikleri ürünleri pazara sunmay başlasa bile kısa bir sürede ilgi görmemesi ve uzun vadede viral reklamının yapılamaması pahalıya patlayabilir. Bu nedenle sektör analizi ve talebe uygun ürünün sunulması lazım. Ancak şirketler istenen şeyi belirleseler bile en ufak noksanlıkta kullanıcılarından gözünden düşebiliyor zarara uğrayabiliyor. Önüne geçebilmek için de üst düzey araştırma ve geliştirme ekipleri kurularak testleri gerekiyor. Örneğin sesli komut sisteminde karşılaşabilecek onlarca problem olabilir. Hepsinin tespitinin ve çözümünün akabine her türlü dile uygun şekilde düzenlenmesi şart. Android akıllı telefon sahipleri satın aldıkları veya indirdikleri yazılımlardan istediğini bulamadığından hemen farklı opsiyona geçebildiğinden dolayı özellikle bu noktada varlık göstermek isteyenler kaliteden ödün vermemeliler.
Android Telefonların Ekran Kilidini Sesli Komut İle Açmak
Sesli komut işleyişinin oturmasını resmen asistanlar sayesinde görmüştük. Çeşitli asistanların bizlere yardımcı olması sonucunda kurcalayarak öğrenebileceklerimizi de hemen görüp öğreniyoruz. Mobil işletim sistemlerinin dahili yapılarında kendilerine özel sesli asistanları bulunurken üçüncü kişilerin hazırladıklarından da yararlanmak mümkün. Şu sıralar gündemden düşmeyen Google sesli asistan da adından çokça söz ettirmekte. Müzik çalma video izleme trafik kontrolü gibi işlemleri sesli komut verdiğinizde başlatıyor. Büyük bir hareket şeklinde gözükmeyen ekran kilidi açıp kapama konusunda bile yardımcı olabiliyor. Peki ekran kilidini sesle komut verip nasıl açarız veya kapatırız?
Öncelikle aşağıda Google Play Store bağlantısını verdiğimiz üç yazılımdan herhangi birisini indirmeli ve kurmalısınız.
[appbox googleplay org.stanwu.smartscreenlockpro]
[appbox googleplay nl.matthijsvh.screenoff]
[appbox googleplay wq.lockscreen]
Kurulumu gerçekleştirdikten sonra Google Asistan’ı açın ve menüden ayarlar ve kısayollara ulaşın. Artı sembolü tıklanınca yeni kısayol olarak aşağıdaki bilgileri tanıtın.
OK Google dediğimde telefonu kilitle
Google Asistanın yapması gereken: Ekran açma Kapalı
Bilgileri tamamlayınca kaydederek çıkın. isterseniz ekran kilidini kilitlemek için sesli komudu değiştirebilirisiniz de.