Bilgisayarın hangi anakart modelini kullandığını öğrenme!

Herhangi bir durum için sistem bilgilerini öğrenmeniz gerekiyor ve size acil bir yöntem gerekiyorsa çok basit bir yolu sizler için derledik. İşte detaylar… Bilgisayarımızın anakart modelini bilmek istiyorsanız eğer bu yazımızı okuyun. Bugün sizlere sisteminizi sökmeden Windows işletim sistemlerinde anakart modelini detaylı görmeniz için bazı yöntemleri listeledik. Dizüstü bilgisayarınız yada masaüstü anakart bilgilerinizi kontrol etmeniz […]

Herhangi bir durum için sistem bilgilerini öğrenmeniz gerekiyor ve size acil bir yöntem gerekiyorsa çok basit bir yolu sizler için derledik. İşte detaylar…

Bilgisayarımızın anakart modelini bilmek istiyorsanız eğer bu yazımızı okuyun. Bugün sizlere sisteminizi sökmeden Windows işletim sistemlerinde anakart modelini detaylı görmeniz için bazı yöntemleri listeledik. Dizüstü bilgisayarınız yada masaüstü anakart bilgilerinizi kontrol etmeniz için çok fazla yöntem bulunuyor.

Her donanımın farklı kullanım amacı ve farklı performansa sahip olduğunu belirtelim. Bu bakımdan tüm anakartların aslında görevi fiziksel olarak aynı durur. Yinede farklı alanlarda kullanıldıkları mümkündür. Bu kısımda ise modelleri ve numaraları aktif rol oynuyor. Peki nasıl öğreneceğiz. İşte detaylar…

Anakart Bilgilerini Neden Öğreniriz?

Sürücülerimizin online olarak güncellenmesi yada ekran kartı gibi bazı donanımlarını yükseltmek istediğimizde anakartımızın bu durumu desteklemesi gerekiyor. Bunun için anakartımızı tanımak adına modelini ve numarasını bilmek önem taşıyor..

Anakart Bilgilerini Öğrenme

En basit yol laptobumuzun anakart bilgilerini öğrenmek için 2 farklı yöntemi size sunuyorum.

Yöntem 1 – Sistem Bilgileri Üzerinden Öğrenme

Başlat‘a girin ve çalıştır yazın. Yada Windows tuşu ile R tuşuna beraber basın.

Açılan ekrana msinfo32.exe yazın ve enter tuşuna basarak devam edin.

Karşınıza komut sistem bilgi sayfası açılacak. Burada anakartın model ve diğer detaylarını görebilirsiniz.

Yöntem 2 – DirectX Tanılama Aracı Üzerinden Öğrenme

Yine çalıştır kısmını açın Windows + R kısmından yani. Buraya dxdiag yazın.

DirextX tanı penceresi açılacak ve Sistem adı altında modeli görebileceksiniz.

Hepsi bu kadar.

Exit mobile version