Google Play Store Sunucu Hatası Nasıl Düzeltilir?

Akıllı telefonlardaki uygulamalar sayesinde spesifik işlemlerinizi halledebilme imkanına sahipsiniz. Dahili bünyenizde barınan özellikler bir yere kadar istediklerinizi yerine getirebiliyor. Üreticiler planlama ve geliştirme aşamasında yazılımcılar ile birlikte hareket ederek kullanıcı taleplerini göz önünde tutuyor. Bu noktada ihtiyaçlar analiz edilirken sonradan doğabilecek sıkıntıların da önüne geçebilmek için halihazırda piyasaya sundukları ana kadar çalışmalarını sürdürüyorlar. Hatta özel […]

Akıllı telefonlardaki uygulamalar sayesinde spesifik işlemlerinizi halledebilme imkanına sahipsiniz. Dahili bünyenizde barınan özellikler bir yere kadar istediklerinizi yerine getirebiliyor. Üreticiler planlama ve geliştirme aşamasında yazılımcılar ile birlikte hareket ederek kullanıcı taleplerini göz önünde tutuyor. Bu noktada ihtiyaçlar analiz edilirken sonradan doğabilecek sıkıntıların da önüne geçebilmek için halihazırda piyasaya sundukları ana kadar çalışmalarını sürdürüyorlar. Hatta özel güncellemelerle telefonlara veya modele özgü yenilikler de olabiliyor. Akıllı telefon kullanıcıları genişleyen yazılım endüstrisinde ilgi alanlarına göre binlerce uygulama bulabiliyor. Bunları cihazlara entegre edebilmek için ise birkaç yolları bulunuyor. Özel ve devlet kurumları fark etmeksizin büyük şirketler de mobil uygulamalarını yayınlıyorlar. Böylece insanlara daha rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyorlar. Yine günlerce zaman alabilecek işlemleri saniyeler içinde halledebilmek kişilerin de oldukça hoşuna gidiyor. Ortak noktada buluşmalarını sağlayan platformlar ise sanal marketler oluyor. Android mobil işletim sistemi için Google Play Store tercih edilmekte. Böylece geliştiricilerin yüklediği yazılımlara tarifelerine göre ücretli veya ücretsiz edinilebiliyor.

iOS platformunu kullanan cihazlar için de Apple’ın App Store‘u bulunuyor. Daha az bir hareket imkanı olduğu için 3. parti programlar iPhone‘larda daha fazla tercih ediliyor. Dünyadaki insanların uygulamaları edinmelerinin bir diğer yolu ise APK şeklinde kurulum dosyalarını bilgisayarlarına manuel yükleyip kurmaları şeklinde gerçekleşiyor. Özellikle beta aşamasındaki ürünlerde bu durum daha çok gerçekleştiriliyor. Kısa süre içerisinde binlerce giriş aldıkları için de sunucular çökebiliyor. Bu nedenle tavsiye edilen adres sanal marketler. Ancak bazen çıkan problemler martketlerin sağlıklı kullanımının önüne geçebiliyor. Sanal korsanların hedefinde olmanız durumunda telefonunuzdaki birçok fonksiyonu kullanamazken cihaz hatalarından da giriş sağlayamayabilirsiniz. Özellikle Google Play özelinde son zamanlarda sunucu hatası oluştu gibi bildirimler alınıyor. Bu noktada eğer bir çözüm bulunamazsa kendiliğinden düzelmesi de imkansız. Peki Google Play Store’daki sunucu hatası nasıl düzeltilir? Yazımızın devamında bunun çözümünden bahsedeceğiz.

“Google Play Store Sunucu Hatası Oluştu”

Uygulama indirirken veya giriş yaparken karşılaşabileceğiniz hata kodları aşağıdaki gibi ise:

[RPC:S-5:AEC-0]
[RPC:S-13 N3KN-HAF6-MJX04]

Peki bu hata nasıl çözülür? Öncelikle kayıtlı Google profilini kaldırmanız gerekiyor. Daha önceden otomatik giriş yapıyorsanız profil kaldırılacağından şifrenizi bilmeniz gerekiyor. Aksi taktirde hesabınıza bir daha giremeyebilirsiniz.

Menüden Ayarlar‘a oradan da Genel‘e ulaşın. Hesaplar ve Senkronizasyon seçeneğine gidin. Buradan Google’ı seçip kaldıracağınız hesabı da belirleyin. Sonrasında sağ üst tarafta bulunan üç noktaya tıklayıp Hesabı Kaldır deyin.

Hesabı sildikten sonra şimdi tekrardan kurulumu sağlamanız gerekiyor. Hesabınızı tanımlattırdıktan sonra cihazı kapatıp açınız.

Yeni bir hesap oluşturarak giriş yapmanızı ve kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu şekilde önceden farklı bir telefonda herhangi hatayla karşılaşmayan temiz hesapla başlangıç yapmış olursunuz. Yukarıda belirttiğimiz hata kodlarını Google Play Store kullanımında alıyorsanız ve sunucu hatası oluştu gibi mesajlar da ekranınıza yansıyorsa büyük olasılıkla çözümü sağlayacaksınız. Yeni hesabınızı kaydettikten sonra da kapatıp açmayı unutmayın.

Exit mobile version