Birkaç hafta önce iPhone 5 ile çekilen tüm fotoğraflarda ve videolarda düzensiz şekilli küçük bir nesne görünmeye başladı. Nesne her zaman bir görüntü üzerinde aynı yerde olduğundan bunun bir tür tozun sıkışmış olduğu anlamına geldiğini varsaydım. lensin dış tarafında.
Birkaç hafta önce iPhone 5 ile çekilen tüm fotoğraflarda ve videolarda düzensiz şekilli küçük bir nesne görünmeye başladı. Nesne her zaman bir görüntü üzerinde aynı yerde olduğundan bunun bir tür tozun sıkışmış olduğu anlamına geldiğini varsaydım. lensin dış tarafında.
“Sorun değil” dedim kendi kendime “Sadece lensi temizleyeceğim ve en azından gelecekteki fotoğraflar için her şey yoluna girecek.” Ben hatalıydım. Lensi temizleme girişimlerimin hiçbiri en ufak bir etkiye sahip değildi. Sonunda tozun bir şekilde merceğin iç kısmına oturduğu sonucuna varmak zorunda kaldım.
Her ne kadar bu noktaya kadar çok ümidim olmamasına rağmen çevrimiçi olarak bu sorun için kendimin başarabileceğim bir çözüm olup olmadığını kontrol ettim.
İlk keşfettiğim şey bu toz böceğinin kurbanı olmadığımdı. Çok sayıda forum gönderisinde ( burası burası ve burası gibi ) birçok iPhone 5 sahibi de aynı semptomu tanımlamıştı.
Keşfettiğim ikinci şey kullanıcının erişebileceği bir düzeltme olmamasıydı. Tek çözüm telefonu bir Apple Store’a götürmek ve Geniuses’ı orada halletmek. Demek yaptığım buydu.
İPhone 5’im hala AppleCare tarafından kaplandığından her şey ipek kadar pürüzsüzdü. Bir Apple Genius tozun varlığını onayladı bazı talimatlara göz atmak için bir bilgisayara gitti ve ücretsiz olarak tamamen yeni bir iPhone alacağımı duyurmak için geri döndü. Birkaç dakika sonra Apple Store’dan yeni bir telefonla çıktım. Toz sorunu sonraki haftalarda geri dönmediğinden bunun hikayeye mutlu bir son vereceğini umuyorum.
Diğer yandan Apple sorun giderme uygulamalarından birini yeniden tasarlanan bir alternatifle değiştirdi.
Apple Hardware Test (AHT) uygulamasını çalıştırarak Mac’inizin dahili donanım sorunları için kontrol edebileceğinizi zaten biliyor olabilirsiniz. Mac’iniz OS X 10.7 veya üzeri bir sürümle gönderildiyse bu yazılıma Mac’inizi yeniden başlatıp hemen D tuşunu basılı tutarak erişebilirsiniz. Bu başarısız olursa başlangıçta hem Option hem de D tuşlarını basılı tutarak AHT’yi hala yükleyebilirsiniz. Programın daha eski Mac’lerde nasıl yükleneceği de dahil olmak üzere AHT hakkında daha fazla bilgi için bu Apple destek makalesine bakın .
Farkında olmayabilirsin Apple bu geçen Haziran ayında AHT’yi terk etti. Haziran 2013 veya sonrasında tanıtılan yeni Mac’ler artık yazılımı içermemektedir. Bunun yerine uygun bir şekilde Apple Diagnostics adlı tamamen yeni bir tanılama uygulaması var . Diagnostics’e AHT ile aynı şekilde erişirsiniz: Başlangıçta D tuşunu basılı tutun.
Söyleyebileceğim kadarıyla iki uygulama arasındaki temel fark Apple Diagnostics’in AHT’den daha rafine ve ayrıntılı bir arayüze sahip olmasıdır. Bir sorun bulunursa Apple Diagnostics ayrıca nasıl devam edileceğine dair ayrıntılı tavsiyeler de sunar. Bu Apple’ın donanım sorunlarını teşhis etme gibi “teknik uzman” görevlerde bile bilgisayarlarını daha tüketici dostu ve kullanımı kolay hale getirme stratejisi ile tutarlıdır.