Üstün özelliklerle donatılan akıllı telefonlar yeni sorunlarla baş etmek zorunda. Aksi taktirde kullanım keyfi kullanıcı deneyimi ciddi oranda azalıyor ve satın alınan ürünler sonucunda ortaya memnuniyetsizlik çıkarıyor. Genel manada olaya baktığımız zaman başta imalatcı ve geliştirici firmalar kişiler söz ettiğimiz konuyla ilgili olarak çalışmalar yapsalar da çoğu zaman sonuca ulaşmak kolay olmuyor. Zira teknoloji marketlerden ürünleri edinen kullanıcıların da geliştiricilerin belirlediği metotlara yöntemlere perspektiflere uymaları ve bu yönde hareket etmeleri gerekiyor. Zincirin halkaları şeklinde ilerleyen diyagramın istenen başarı seviyesine ulaşmak ancak tüm parametlererin doğruluğu ile gerçekleşebilir. Şimdi akıllı telefonların özelliklerini hizmetlerini hayatımıza kattığı avantajları saysak sanıyorum ki sayarak bitiremeyiz. Hal böyle olunca herkesin en az bir akıllı telefon sahibi olmasını da bekliyoruz. Fakat böylesine yoğun şekilde tercih edilen cihazların çözümlerini de aynı paralelde bulmak mümkün değil. Muhtelif araştırmalar yaptıktan sonra problemi halletsek bile önümüzdeki sıkıntıların ihtimali dahi canımızı sıkabilir. Bu nedenle hiçbir sorunu yaşamamak isteyenler ilk etaptan itibaren düzenli ve düzgün kullanım mantığına uygun hareket etmeli. Batarya süresi yetersizliği de fazlaca paylaşılmış dert yanılmış bir sıkıntı. Her modelde görülmesine rağmen iPhone sahipleri özelinde daha çok duyduğumuz sitem.
İşletim sistemleri arasında kuşkusuz en otoriter olanı iOS. Zira Apple’ın kendi ürünleri dışında hiçbir yerde göremeyeceğiniz platformdan söz ediyoruz. Android Google tarafından çıkarılmasına rağmen neredeyse isteyen her telefon imalatçısı kullanabiliyor. Yine Windows Phone sistemini de Nokia ve benzeri cihazlarda görmek mümkün. Otoriter ve derin olmasına rağmen çoğu zaman insanların “kapalı kutu” şeklinde lanse edilmesinin de önüne geçilemiyor. Tabiri yerindeyse firmanın isteği de sanki bu yönde. Yaptıkları atılımlar her türlü 3. kişi ürünlerine izin vermemesi bizleri bu yöne iten davranışlardan sadece birkaçı. Hareket alanının genişletilememesi istenen envai detayların dahil edilememesi de sayabileceklerimizden bazıları. Hal ve durum böyle olunca elbette spesifik taleplere genelde cevap bulmak zorlaşıyor ve hatta akıllı telefon kullanım keyfinin önüne geçen engeller de aşılamıyor. Örneğin iPhone batarya süresi arttırmak. Nasıl arttırılır dediğiniz andan itibaren size hitap edebilecek yardım az.
iPhone Telefonlarda Batarya Süresi Nasıl Arttırılır?
iPhone’un geniş bir kemik kitlesi var. Böyle olmasaydı zaten kendisine has yapısıyla dünya devleriyle yarışamaz adı bu kadar duyulamazdı. Nihayetinde ciddi kitleden ve insan bahsediyorsak yaşanan problemlere de çözüm getirmek durumundayız. Uzun şarja takma sürelerine rağmen batarya süresi yetmiyorsa ne yapmanız gerekiyor? Bu soru çokça soruluyor ve çözümü farklı yerlerde aransa da aslında telefonun dahili bünyesinde bulunuyor.
Düşük Güç Modunu Daha Sık Kullanın
Halihazırda sizler de zaten birçok uygulamayı aynı anda çalıştırmayı yoğun kapasite gerektiren dosyaları programları kullanmamayı biliyorsunuz. Siri’ye sesli komut verip de çalıştırabileceğiniz düşük güç modunu sık kullanmaya başladığınızda batarya süresi konusunda pozitif geri dönüşler aldığınızı fark edeceksiniz. Yine 3D Touch desteği bulunan iPhone cihzları için Ayarlar’a uzunca tıklayınca Batarya seçimini yapıp düşük güç modunu düzenleyebilirsiniz.