Mobil işletim sistemleri arasında en fazla kullanılanı Android olsa gerek. Birçok akıllı telefon modelinin sahip olduğu sistem sayesinde diğer platformlara göre daha geniş ve rahat hareket seçenekleri mevcut. Kapalı kutu bir yazılım olmamasından kaynaklı dışarıdan müdahaleye olanak sağlıyor ve bu da kullanıcıların kişisel isteklerine daha çok hitap ediyor. iOS işletim sistemi bu noktada kullanıcılara ve diğer geliştiricilere pek şans tanımasa da dahili olarak barındırdığı özelliklerle kullanıcılarını tatmin etmeye çalışıyor. Hal böyle olunca güvenlik performans uzun ömür konusunda bir adım daha öne çıkıyor. Ancak Android telefonlar daha geniş kapsama izin verdiği için yine belirli bir süre kullandıktan sonra yavaşlama kasma gibi problemlerle bizi baş başa bırakıyor. Peki bu sorunu nasıl çözeceğiz yavaşlayan telefonlar nasıl hızlandırılır? Vereceğimiz yöntemleri uygulayarak eskisine göre daha iyi bir hız yakalayabilirsiniz.
Öncelikle çözümlerden ziyade nedenleri belirtmemiz de isabet olacaktır. Çünkü kullandığınız duvar kağıtları widgetler arka planda çalışan birçok uygulama telefonunuzun uzun vadede yavaş çalışmasına neden olacaktır. Bu nedenle minimal düzeyde programı aktif tutmanızı ve renkli bir deneyim sağlasa da ekstra özellikleri bir kenara bırakmanızı tavsiye ediyoruz.
Android Telefonları Hızlandırmak
Sade bir giriş ekranı seçin. Bir dönem ihtiyaç duymuş sonrasında açmadığınız yazılımlar varsa bir an önce kaldırın. Canlı duvar kağıtları ve açık widgetleri de kaldırın. Böylece RAM’i daha az tüketecek ve hızlanacaksınız.
Farklı internet tarayıcısı kullanın. Android ile uyumlu olarak gelen Google Chrome tarayıcısı her ne kadar oldukça işlevsel olsa da tükettiği RAM oranı oldukça yüksek. Yapmanız gerekeni sorarsanız da Opera Web bu noktada işinizi görecektir.
Fazla işe yaramayan uygulamaları kaldırın. Çok kullanmadığınız hatta hiç kullanmadığınız uygulamalar bile telefonunuzda yüklenmiş olabilir. Uzun süredir müdahale etmemenize rağmen arka planda çalışıp sizi yavaşlatıyor olabilirler.
Antivirüs programlarına tekrar göz atın. Her indirdiğiniz yüklediğiniz dosyayı yazılımı kontrol ettiği için epey bir RAM tüketen antivirüs programlarına da tekrardan göz atarak gerçekten ihtiyacınız olan kadarını bünyenizde tutun.
Otomatik eşitleme ayarlarında düzenleme yapın. Telefonunuza vereceğiniz her komut için harekete geçen ve bunu gerçekleştirmek için çaba sarf eden kısmın RAM olduğunu bilmeniz gerekiyor. Anlık hafıza olarak da niteleyebileceğiniz bu donanım sayesinde telefon üzerinde işlemlerinizi gerçekleştiriyorsunuz. Yine otomatik eşitleme için de fazlasıyla aktif oluyor otomatik eşitlemeyi sağlamak adına mütemadiyen işlem yapıyor. Her eşitlik sağlanınca da cihaza veriler indiriliyor ve bu sadece RAM’in değil sabit hafızanın da dolmasına neden oluyor.
Yavaşlayan veya öyle olduğunu düşündüğünüz Android telefonlar için nasıl hızlandırılır sorusuna verebilecek yanıtlar ilk anda bunlar olurken sizler de yine temiz bir kullanımla cihazınızı uzun süre elinizde tutabilirsiniz. Eğer ilk haline çevirmek ve artık daha sağlıklı kullanacağım diyorsanız fabrika ayarlarına da dönebilirsiniz. Böylece telefonunuz sıfırlanacak ve tekrardan kullanıma başlayabileceksiniz.