Dünyanın en popüler yazılım dili Python’dur. Instagram Google Spotify ve Netflix dahil olmak üzere çok sayıda son derece etkili uygulama ve web sitesinde kullanılmıştır. Çoğunlukla makine ve veri biliminde kullanılmaktadır. ABC diline bir alternatif olarak tasarlanan bu programlama dili basit ve çok fazla talep gören bir dil.
Python’a başlamak için bir Python yorumlayıcısı ve bir Python IDE’sine ihtiyacınız olacaktır. Yorumlayıcıyı tercüman olarak düşünebilirsiniz. IDE ise “Entegre Geliştirme Ortamı” dır. Bu Python kodunuzu içine yazmak için kullanacağınız programdır. Dosyaları bu şekilde ve çalıştırmak istediğinizde yorumlayıcıya kaydedebilir ve açabilirsiniz. Bu Python geliştirme arayüzünüzdür. IDE için;
-PyCharm
-Kanat IDE 5
-NetBeans
-LiClipse
-Komodo en iyi seçenekler bunlardır.
Mobil cihazınızda öğrenmeye başlayacaksanız eğer;
-iOS: Python3IDE
-Android: QPython 3L uygulamalarını kullanacaksınız.
Herhangi bir yeni programlama dilini öğrenirken ekrana basitçe “Merhaba Dünya” yazan bir kod parçası yazarak başlamak gelenektir. Bunun için aşağıdaki kodu kullanmanız gerekecektir:
print (“Merhaba Dünya”)
Değişken’e gelecek olursak; bir sayıyı veya bir metin parçasını temsil etmek için kullanılabilen bir kap gibi düşünebiliriz. Örneğin;
my_variable = “Merhabalar!”
baskı (MyVariable)
Aynı zamanda Python programlamada aşağıdaki değişkenlerle karşılaşacaksınız;
-Sayılar
-Tamsayılar
-Yüzer
-Uzun
-Kompleksler
-Teller
-Listeler
-Tuples
-Sözlükler
Eğer programda verileri değiştirmek istiyorsanız;
my_variable1 = 2
my_variable2 = 20
print (my_variable1 * my_variable2)
yazabilirsiniz. Aynı zamanda dizeleri birleştirebilirsiniz;
first_name = “Fatura”
nast_name = “Kapılar”
full_name = first_name + “” + last_name
baskı (tam_ad)
Önemli detaylara gelecek olursak bu dilde koşullu ifadeler mevcuttur ve bu ifadeleri kullanabilmemiz için ”ıf” komutu gereklidir. Bu dili öğreten birçok çevrimiçi ve ücretsiz kurslar mevcuttur. Burslar sayesinde sizde detaylı bir şekilde Python dilini öğrenebilirsiniz.