Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

250 Megapixel çözünürlük nedir, Megapixel hesaplama

Megapixel (Megapiksel) nedir? Bugün

Megapixel (Megapiksel) nedir? Bugün sizlere megapiksel için bazı açıklamalar ve bilgiler vereceğiz. Megapiksel aslında milyon tane pikseli barındırma anlamına gelmekte. Kısacası ne kadar MP değeri yüksek olursa fotoğrafların çözünürlüğü de o kadar geniş olacaktır.

Megapixel Çözünürlük

Megapiksel aslında çözünürlük demektir. Örnek verecek olursa eğer bir fotoğraf makinesinde ağaç ve kediyi çekmek istediğimizi varsayalım. Cihazın MP değeri ne kadar yüksek olursa o kadar fotoğraf büyük çekilecek ve çözünürlükte büyük olacaktır. Böylelikle tüm ortamlarda daha net bir görüntü elde edilecektir.

Megapiksel ile kameranın kalitesi tam anlamıyla bir tutulamaz. Örnek verecek olursak eğer 10 MP bir kamera ile 15 MP bir telefonu kıyaslayalım. Elbette kamera daha net çekimler yapacaktır.

Megapixel Hesaplama

Megapiksel hesaplaması yapmak için çözünürlükler birlikte çarpılmalıdır. Örnek verelim hemen 1920 x 1080’i çarpalım. Sonuç 2.073.600 olarak karşımıza çıkacaktır. Piksel sayısı kısaca 2.073.600 oluyor. Böylelikle 2.07 piksel olarak ifade edilir.