Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5.500 Dolarlık Elektrikli Araba: Panda Mini Dragon Tanıtıldı! Bu Araç Yok Satacak

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
Çinli otomobil devi Geely

Çinli otomobil devi Geely 1 Mart’ta Panda Mini elektrik aracının Dragon Edition (Ejderha Sürümü) modelini tanıttı. Tasarım olarak 2022’de tanıtılan önceki versiyondan büyük farklılıklar göstermeyen model teknik özellikleri ve fiyatı ile dikkat çekiyor.

Geely Panda Mini Dragon Edition 39.900 yuan (yaklaşık 5.500 USD) fiyatıyla satılan bir elektrikli araç. Çin standartlarındaki test döngüsünde (CLTC) 200 kilometre menzil sunan model hızlı şarjı da destekliyor. Bu özelliklere sahip bir elektrikli aracın 30.000 yuan (yaklaşık 4.200 USD) altında satılması Çin’deki elektrikli araç fiyat savaşının kızıştığını gösteriyor.

Geely Panda Mini Pembe

Önceki versiyonunda 200 kilometre menzil sunan üst donanım paketi 56.900 yuan (yaklaşık 8.200 USD) fiyat etiketiyle satılıyordu. Yeni modelin fiyatı bu açıdan da oldukça cazip.

Siyah ve beyaz renklerin pandaları andıran uyumu ile gençlere hitap etmeyi hedefleyen Panda Mini iki kapılı ve dört kişilik. Aslında Geely’nin Geometry alt markası altında piyasaya sürülmesi planlanan model daha sonra Geely markası altına alındı.

Geely Panda Mini İç Görünümü

Kutu şekilli tasarımı ve 3065/1522/1600 mm boyutlarıyla dikkat çeken Panda Mini 2015 mm aks mesafesiyle şehir içinde çevik ve kolay manevra kabiliyeti sunuyor.

Öndeki dar ızgara ve yuvarlak farlar Panda Mini’ye sempatik bir görünüm kazandırıyor. Aerodinamik jantlar ise sürtünmeyi azaltarak menzil konusunda katkı sağlıyor. Arka tasarımda ise minimalist yaklaşım hakim. Çokgen farlar ve trapez şeklinde plaka yuvası araca derinlik katıyor.

Panda Mini’nin iç mekanı alışılmışın dışında asimetrik bir tasarıma sahip. Sürücü koltuğu ve direksiyon orta konsola biraz daha yakın konumlandırılmış. Orta konsolda ise dokunmatik ekran yer alıyor. Maliyetlerden kısmak için gösterge paneli ve kapı panellerinde sert plastik malzeme kullanılmış.

Geely Panda Mini Elektrikli

Panda Mini Dragon Edition 30 kW gücünde arka tekerlekten çekişli bir elektrik motoruna ve 17 kWh lityum demir fosfat bataryaya sahip. CLTC test standartlarına göre 200 kilometre menzil sunan model 22 kW hızlı şarjı da destekliyor. 25 °C sıcaklıkta yüzde 30’dan yüzde 80’e şarj olma süresi 30 dakika iken tam doluma ise 68 dakikada ulaşılıyor. Araç normal ev tipi prizden de şarj edilebiliyor.

Panda Mini Dragon Edition Aracın Tanıtım Videosunu izleyebilirsiniz:

Geely's Panda Mini EV: Unveiling the Dragon Edition with 200km Range

Kaynak: Sohu