Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5G Türkiyeye Ne Zaman Gelir?

Teknoloji gün geçtikçe daha

Teknoloji gün geçtikçe daha da ileri seviyeye taşınıyor. Akıllı telefonlar artık internet olmadan bir işe yaramıyor ve internetin yeri hayatımızda çok büyük. Uzun süredir kullanmaya alıştığımız kablosuz bağlantı veri aktarımı nesil nesil gelişmeye devam ediyor. 4G’nin ardından hayatımıza 5G teknolojisi girmeye hazırlanıyor. İlk olarak 5G’nin ne olduğu konusunda bilgi verelim.

2019 yılı 5G bağlantı teknolojisinin ilk testleri için yaygınlaşma yılı oldu. Amerika Asya Avrupa’da pek çok ülkede ilk 5G testleri başarıya kavuştu. Türkiye’de ilk resmi 5G testi ise 2019 Haziran ayında ODTÜ Teknokent’teki HAVELSAN Test Laboratuvarı’nda gerçekleşti. 5G dünya çapında yapılan yatırımın trilyon dolarlık rakama ulaşacağı söyleniyor. Bu teknoloji sadece kablosuz olarak bağlandığınız internet ile sınırlı değil. Aynı zamanda yüksek hızı sayesinde kullandığımız hizmetlerde değişecek.

Metroda giderken ulaşacağımız internet hızları olacak. Netflix ya da YouTube gibi bulut sistemleri üzerinden video izlerken bulut üzerinde oyun oynayabilir duruma geleceğiz. 5G’nin G harfi İngilizce ‘generation’ yani nesil anlamını taşımaktadır. Kendi yeni nesil kablosuz bağlantı standartlarının genel adıdır.

5G teknolojisi bir başka yerde değil bu nedenle bu teknoloji ayağımıza gelmez. Huawei ve Qualcomm gibi devletler halihazırda gereken işlemci teknolojilerini baz istasyonlarını kullanacak. Şirketlerin operatörlerle ve cihaz üreticileri ile yapacakları ortaklık sonucu yavaş yavaş 5G destekli ağların donanımsal aşamasını göreceğiz. 5G teknolojisinin yaygın kullanımı ise 2020 ile 2025 arasında gerçekleşecek.