Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD Adalet Bakanlığı Google’ı Bölmeye Karar Verdi

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın çatı şirketi Alphabet’in tekel haline geldiği yönünde karar aldı. Bu durumun düzeltilmesi için şirketin bölünmesi de dahil olmak üzere farklı seçenekler konuşuluyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın

Bir süre önce yapılan değerlendirmelerde, Adalet Bakanlığı Alphabet’in bilinçli olarak sektörde tekel olmayı hedeflediğini tespit etti. Rekabet kurallarına aykırı olan bu sorunun giderilmesi için yetkililer, şirkete farklı seçenekler sundu.

Geçmiş yıllarda benzer durum Microsoft için tespit edilmişti. Dev şirketin bölünmesi hedeflenmiş, ancak bunda başarılı olunamamıştı.

Rekabet Davası Sonucu Uygulanacak

Rekabeti ihlal ettiği ve haksız avantaj kazandığı iddiasıyla Google’a dava açıldı. Açılan rekabet davasında mahkeme, şirketi haksız buldu. Sağladığı haksız avantajların giderilmesi için düzenlemeler yapılması için bakanlık devreye girdi.

Sunulan şirketin bölünmesine yönelik olan teklif dikkat çekiyor. Bakanlık, Android işletim sisteminin elde çıkarılmasını ilk seçenek olarak sunuyor. ADS ve Chrome tarayıcısının satışının da bir diğer seçenek olduğu iddia ediliyor.

Google’ın bu süreçte nasıl bir politika geliştireceği bilinmiyor.

Kaynak: Haber Merkezi