Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı Telefonlarda Kalitesi Düşmeden Fotoğraflar Nasıl Arşivlenir?

Bulunduğumuz dönem içerisinde teknolojik

Bulunduğumuz dönem içerisinde teknolojik olan olmayan tüm ürünler ve cihazlar arasında en çok tercih edilenlerin başında akıllı telefonlar geliyor. Zira bünyesinde barındırdığı derinlikli detaylar ve özellikler kendisini çekici kılmakta. Geçmişteki yaşam tarzımıza ve kullandığımız araç gereçlere baktığımızda saatler boyunca zaman alacak bir işlemi dakikalara indirgerken aynı anda birden fazla gerecin yerine getirebileceği işlev hizmetini de bize sunuyor. Sayılabilecek daha onlarca farklı hizmeti varken biz kullanıcıların genellikle belirli fonksiyonlar üzerinde gezdiği söylenebilir. Bunlar örneğin internette dolaşmak veya gelişmiş kamerasından faydalanmak olabilir. Neredeyse hepimiz görselliğe önem veriyor ve anları sonsuzlaştırmak adına beğendiğimiz yerin fotoğrafını çekmek istiyoruz. Yine video çekme konusunda istekli kişiler üst segment telefonlarla amatör klipler hatta profesyonele yakın videolar oluşturmak isteyenler de mevcut. Genişlikli hizmet portföyü sayesinde her türden insanın ilgisi çekebilecek yanı bulunuyor. Bizler de bu yazımızda fotoğraflar kamera ve kapasite konusunu ele alacağız. Çünkü çevremizdekilerin akıllı cihazlarla alakalı sitemlerini dinlemeye başladığımızda hafızanın yetersizliğinden bahsettiğini duyuyoruz. Peki bu sorunu nasıl çözümleyebiliriz? Çokça yöntemi bulunurken bizler akıllı telefonlardaki yüksek kapasite gerektiren fotoğraflar için kalitesi pikseli düşmeden arşivleme metodunu anlatacağız.

Bildiğiniz üzere 3. parti programlar işletim sistemlerinin bilgisayarlara entegre olmalarından sonra hayatımzdalar. Dahili yapında barındırılan özellikler herkesi memnun etmeye yetmiyor. 3. kişilerin kurumların sundukları değişik fonksiyonları içerisinde barındıran uygulamaları programları indirerek hareket alanını genişletmek mümkün. İnsanların yeni arayışlara geçmesi ve taleplerinin artmasıyla beraber geliştirici ve üretici firmalar da iyileştirmelerin yetmeyeceğini artık yeni platformlara ihtiyaç duyulduğu analiz ettiler. Aslında cep telefonu olarak yaşamımızın parçası halindeki ürünler işletim sistemleriyle tanışıp akıllı sıfatını kazandılar. Şimdilerde kullanım oranlarına baktığımızda mobil platformların masaüstü dizüstü bilgisayarlar ve diğer tür teknolojileri geride bıraktığını net biçimde görüyoruz. Akıllı telefonlar özelinde uygun çalışan 3. parti uygulamalar da üretilmeye başlanınca artık belirli seviyelerin üzerine çıkma durumu da gerçekleşti. Yazımızın ana konusu kalite düşürmeden fotoğraflar için arşivleme opsiyonu da bahsettiğimiz yazılımlar sayesinde yapılıyor.

Kaliteleri Düşmeden Fotoğraflar Nasıl Arşivlenir ve Depolanır?

Arama motoru olarak yola başlayıp Amerika Birleşik Devletleri merkezli uluslararası hizmet sunan dev bir şirkete dönüşen Google her alanda çalışmalarına devam etmekte. Yazılım alanında da gelişmeler yaşanırken Google Photos uygulaması sayesinde diğer hizmetlerini kullanan kullanmayan herkese fotoğraflar noktasında destek çıkıyor. Arşivleme özelliği ise sunduğu detaylardan sadece birisi. Peki bu fotoğraflar için arşivleme nasıl oluyor?

1. Google Photos uygulamasını açın ve arşivlemek istediğiniz fotoğraflar üzerine dokunun. Sağ üstteki üç nokta simgesine tıklayarak Archive opsiyonuna tıklayın.

google-photos-fotograflar-arsivleme

2. Arşive gönderdiğiniz görsellere tekrardan ulaşmak isterseniz yazılımın ara yüzündeki sol üstteki menü butonundan Archive sekmesine tıklayın.

google-photos-fotograflar-arsivleme-archive

3. Aynı hizmeti çeşitli yöntemlerle sunan geliştiriciler Add to archive seçeneğiyle de fotoğrafları arşivleyebilme imkanını eklemişler.

google-photos-fotograflar-add-to-archive

Google Photos uygulamasını sadece Android’de değil iOS işletim sisteminde de sorunsuz kullanabilirsiniz.

[appbox googleplay com.google.android.apps.photos]

[appbox appstore 962194608]