Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı Telefonların Patlaması Önlenebilir Mi? Akıllı Telefonlar Neden Patlar?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Genellikle çok nadir olan

Genellikle çok nadir olan telefon patlamaları insanları çok rahatsız etmektedir. Bizde size bu yazımızda akıllı telefonların neden patladığını ve bu patlamaların önlenip önlenemeyeceğini anlattık.

Akıllı Telefonlar Neden Patlar?
Akıllı telefonlarının patlamasının altta yatan temel sebebi bataryada gerçekleşen ve kısaca termal kaçak olarak adlandırılan olayın yaşanmasıdır. Bu olay akım dengesizliği yüksek sıcaklık basınç ve aşırı şarj gibi durumlardan meydana gelebilir. Aslında telefonun değilde bataryanın patladığı bu olayda Li-ion batarya alev aldığında termal kaçak denilen olay gerçekleşir ve patlama meydana gelir.

Daha da temelden anlatırsak Lithium-ion bataryalar çok sayıda Li-ion hücresi içerir. Bu hücrelerin her birisinin kritik bir sıcaklığı vardır. Bir hücre harici ısı aşırı şarj hasar ya da üretim hataları nedeni ile kritik sıcaklığa ulaşırsa ekzotermik bir arıza yaşar. Yani hücre bir ısı yaymaya başlar. Bataryayıda böyle düşünürsek çok fazla ısı yayınca patlama meydana gelir. Bu tür patlamalardan korunmak için ise;
-Orijinal akıllı telefonlar kullanın.
-Sertifikalı şarj adaptörleri ve şarj kabloları kullanın.
-Yüksek sıcaklıklardan kaçının.
-Cihazınızı bükmeyin.
-Cihazınızı basınçtan uzak tutun.
-Aşırı şarjdan kaçının.