Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı Telefonunuzun Ömrünü Uzatmanın 10 Yolu

Akıllı Telefonun Ömrü Nasıl

Akıllı Telefonun Ömrü Nasıl Uzatılır?

Bir iPhone‘un ortalama maliyeti şaşırtıcı bir şekilde 687 $’a yükseldi ve en uygun fiyatlı Android cihazlar bile 254 $’lık bir ortalama fiyat etiketiyle geliyor. Yıllık model yükseltme yaparak veya aylık taksit ödeyerek paranızı boşa harcamak yerine akıllı telefonunuzun ömrünü uzatmak için en iyi uygulamalara yakından dikkat etmeniz akıllıca olacaktır. Neyse ki bunu yapmanın birkaç yolu vardır ve aşağıdaki ipuçlarını kullanmak paranızın karşılığını daha fazla almanıza yardımcı olacaktır.

1.) Gereksiz uygulamaları ve fotoğrafları kaldırın

Neredeyse her akıllı telefon kullanıcısı mobil cihazlarını kullanmak için sinir bozucu yapan ciddi gecikme süreleri yaşamıştır. Çoğu durumda bu durum akıllı telefonun depolama ve RAM yeteneklerinin azami düzeyde kalmasından kaynaklanıyor. Bu telefonu daha az duyarlı hale getirebilir ve insanları gerçekten ihtiyaç duymadan önce yükseltmeye ikna eder. Bu gereksiz masraftan kaçınmak için gerçekte gerekmeyen uygulamaları fotoğrafları belgeleri veya metin mesajlarını düzenli olarak kaldırdığınızdan emin olun.

2.) Temperli bir cam ekran koruyucusu kullanın

Kırık bir ekran telefonunuzun kullanımını imkansız hale getirebilir ve daha fazla zarara neden olabilir. Ekranınızı değiştirmek için yaklaşık 100 $ ödemek yerine bu entegre akıllı telefon bileşenini korumak için gerekli adımları atmalısınız. Bir temperli cam ekran koruyucusu dramatik parçalanmış ekran ile son bulma riskini azaltacaktır ve iyi bir yatırımdır. Ancak önleyici bir işlem yapmadan önce ekranınız çatlarsa yeni bir telefon almak yerine tamirat yaptığınıza emin olun.

3.) Sağlam bir durumda yatırım yapın

Şimdi ekranınız korunduğuna göre akıllı telefonunuzun diğer bileşenleriyle proaktif olma zamanı geldi. Hiçbir durum telefonu kullanılamaz hale getirebilecek her türlü olası hasarı önleyemez ancak çok sağlam kılıf satın almak sizi pahalı olacak bir hasardan koruyabilir. Bu özellikle akıllı telefonlarını sık sık düşüren insanlar için önemlidir. Ekstra bir bonus olarak sağlam bir kılıf telefonun ekranına ekstra bir koruma katmanı sağlayacaktır.

4.) İki nesilden sonra yazılım güncellemesinden kaçının

Telefon üreticileri yalnızca iki kuşak için yazılım desteği sağlar. En yeni iOS güncellemelerinin sadece X ve sonraki modellerle uyumlu olmasının nedeni budur. Bazı durumlarda cihazınız daha eski olsa bile güncelleme kabiliyetine sahip olursunuz ancak bunun yapılması çok fazla performans sorununa neden olabilir.

Bunun nedeni çok çeşitli cihazlarda çalışacak kararlı güncellemeler oluşturmak zor olsa da çoğu insan gerçeğin daha kötü olduğuna inanıyor. Ne de olsa Apple tüketicileri her birkaç yılda bir yeni alımlar yapmaya zorluyorlar. Her iki şekilde de iki yeni nesil piyasaya sürüldükten sonra güncellemeleri önleyerek akıllı telefonunuzun ömrünü uzatabilirsiniz.

5.) Düzenli olarak gücü kesin

Dizüstü bilgisayarınızı hiçbir zaman birkaç hafta boyunca çalıştırmazsınız ancak çoğunuz akıllı telefonunuzu aylardır kapatmamışsınızdır. Telefonunuzun bir bilgisayara bir çok yönden çok benzer olduğunu unutmayın. Telefonunuzun haftada en az bir kez birkaç dakika kapanmasına izin vererek daha verimli çalışmasına yardımcı olacak ve bu da kullanım ömrünü uzatacaktır.

6.) En iyi şarj uygulamalarıyla pili iyi durumda tutun

Bataryanızı uzun bir süre bağlı bırakarak aşırı şarj etme konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ancak mit yanlış olsa da muhtemelen günlük olarak telefonun piline zarar veren ve kullanım ömrünü kısaltan bazı şeyler var.

Akıllı telefonunuzdan en iyi şekilde yararlanmak için yapabileceğiniz en önemli şey %75’lik bir pil ömrüne ulaştığında şarj cihazına koymaktır. Pil ömrünün yüzde 25’e kadar düşmesini beklemek şarj alma ve tutma yeteneğini önemli ölçüde azaltır. Aslında telefonunuzu her zaman yüzde 25 oranında şarj ederseniz pil yalnızca tam olarak 500 şarj için çalışacaktır. Öte yandan şarj cihazını yüzde 75’te kullanmayı seçmek size 2500 tam güçle şarj sağlayacaktır.

Bataryanızı tamamen boşalttığınızı ve sonra tekrar yüzde 100 şarj etmenin kötü bir fikir olduğunu unutmamak gerekir. Telefonunuz birkaç gün boyunca gün boyu şarj edip açık kalırsa telefonunuz daha uzun ömürlü olabilir.

7.) Akıllı telefonunuz cebinizdeyken egzersiz yapmayın

Akıllı telefonunuzda çalışmanıza yardımcı olabilecek çok sayıda uygulama vardır ancak bunları kullanmak sizin yararınıza olmayabilir. Bu bazı iPhone kullanıcılarının cepleri cebindeyken veya kollarına tutturulduklarında terleme sonucu su hasarı sorunları yaşamasından kaynaklanmaktadır. Bu sorun Apple’ın garanti programındaki minimum nem hasarını bile karşılama konusundaki isteksizliği ile daha da artmaktadır. Bir iPhone’un ne kadar pahalı olduğunu düşündüğünüzde ter ile zarar verme riskini almanın anlamı yoktur.

8.) Sürüş esnasında akıllı telefonunuzu emniyete alın

Telefonunuzun yerleşik navigasyon sistemi bir yolculuk sırasında onu çok faydalı kılar ancak bu değerli cihazı nereye koyduğunuza dikkat edin. Akıllı telefon her zaman düzgün bir şekilde korunmadığı sürece bir kaza sırasında araca savrulma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bu telefondaki hassas elektronik cihazlara kolayca zarar verebilir. Ne yazık ki bu tür bir sorunun garantiniz kapsamında olması muhtemel değildir.

9.) Virüslerden ve zararlı yazılımlardan kaçının

Bir akıllı telefonun virüs veya kötü amaçlı yazılımdan etkilenmesi çok yaygın olmasa da yatırımınızı korumak için yine de önlem almalısınız. Virüsler kötü amaçlı uygulamalardan gelir bu nedenle şüpheli görünen hiçbir şey indirmeyin. Telefonunuz yeni bir uygulama yüklendikten sonra garip davranmaya başlarsa bir üçüncü tarafa bilgi gönderip göndermediğini belirlemek için uygulamanın veri kullanımını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca hapsedilmiş bir cihazınız varsa virüs yüklü uygulamaların izniniz olmadan kurulması da mümkündür. Virüsten kurtulmanın tek yolunun rahatsız edici uygulamayı silmek için iPhone’unuzu sıfırlamak veya Android’inizi güvenli moda almak olduğunu unutmayın.

10.) Bulut depolamadan yararlanın

Bulut depolama telefonunuzun asla çok fazla veriyle tıkanmamasını sağlamanın en iyi yollarından biridir. Bu sıkı ve fakir bir cihaz çalıştırmayı sağlayacak ve bir şeyler ters giderse veri kaybı riskini en aza indirecektir. Akıllı telefonunuzla birlikte verilen tüm ücretsiz bulut depolama alanlarından yararlanın ve en iyi sonuçları almak için düzenli aralıklarla yedeklemeler yapın.

Artık akıllı telefonunuzdan en iyi şekilde nasıl faydalanabileceğinizi bildiğinize göre yıllık veya iki yılda bir yapılan yükseltmelere para harcamayı bırakabilirsiniz. Harcamalarınızı azaltmak için sayısız başka yollara bakarak bir adım daha ileri gidebilirsiniz. Bugün yaptığınız para tercihlerinin emeklilik de dahil olmak üzere hayatınızın geri kalanında çok büyük bir etkisi olabileceğini her zaman unutmayın.