Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amazon Echo’da Alexa nasıl kullanılır?

Amazon Eko Ateş TV

Amazon Eko Ateş TV veya Ateş tabletiniz varsa Alexa nasıl kullanılır? Ne söyleyeceğimizi ve nasıl söyleyeceğimizi ve aynı zamanda Yankı’da çok odalı müziğin nasıl kullanılacağını açıklıyoruz.

Alexa Amazon’un ses asistanı Echo akıllı hoparlörler ve ekranlar içerisine dahil edilmiştir ancak Alexa’yı diğer üreticilerin hoparlörlerinde Amazon’un tabletlerinde (ucuz Fire 7 de dahil olmak üzere tabletler ) ve Fire TV medyasında bulabilirsiniz. flama.

İşte Alexa ile nasıl konuşacağınız ona ne sorabileceğiniz ve çok odalı müzik özelliğini nasıl kullanacağınız . De vardır çok komik şeyler doğru soruları sorarsanız o söyleyebiliriz!

İyi bir asistan gibi Alexa’yı doğal dil kullanarak konuşabilirsin. ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere bazı ülkelerde bireysel sesleri tanıyabilir ve o kişiye özel bilgiler verebilir (takviminde olanlar gibi) ancak genel istekler sorular ve komutlar için kimsenin sesini yanıtlayacaktır.

Konuşurken “Alexa” dedikten sonra beklemek zorunda değilsin. Sadece LED halkasının yandığını kontrol edin ve konuşmaya devam edin. Siri’nin ve Google Asistan’ın aksine Alexa’nın aynı anda birden fazla komut alamayacağını unutmayın. (Umarım yakında gerçekleşir ve bu arada birkaç şeyin tek bir komuttan gerçekleşmesi için rutinler kurabilirsiniz.)

Temeller

Alexa’nın birçok yeteneği var. Bazıları Amazon Alexa uygulaması ile etkinleştirmeniz gerekecek ( iOS Android ve Amazon Fire için edinin ). Kullanılabilir Becerilere göz atın ve bu işlevi eklemek için Etkinleştir seçeneğine dokunun.

Ancak Alexa bunun gibi birçok genel isteği yerine getirebilir:

Saat: Alexa saat kaç?
Alarm: Alexa hafta içi sabah 7’de bir alarm ayarla.
Erteleme alarmı: Alexa erteleme
Geri sayım sayacı: Alexa 10 dakika boyunca bir zamanlayıcı ayarla ve Alexa zamanlayıcımda ne kadar zaman kaldı?
Kapanma zamanlayıcısı: Alexa 30 dakika içinde oynamayı bırak
Cilt: Alexa sesi aç VEYA Alexa cilt 5 [aralık 1-10]
Cilt: Alexa sessiz VEYA Alexa sessiz
Yardım al: Alexa Yardım
Her ne çalıyorsa dur: Alexa dur
Birim dönüşümleri: Alexa kilometre 100 mil nedir?
Başkentler: Alexa Kolombiya’nın başkenti nedir?
Matematik: Alexa 64’ün karekökü nedir?
Hava: Alexa hava nasıl? [önce uygulamadaki konumunuzu belirlemeniz gerekir]
News: Alexa bana manşetleri ver [uygulamasında Flash Brifingini ayarlayabilirsin]
Trafik [app başlangıç ​​ve bitiş noktalarını ayarlayın]: Alexa benim işim nedir?
İngiltere demiryolları üzerindeki gecikmeleri kontrol etmek için Alexa uygulamasında Ulusal Demiryolu Becerisini etkinleştirin . Ev ve hedef istasyonlarınızı ayarlamak için Alexa ile konuşabilirsiniz. İşte becerilerin nasıl etkinleştirileceği .

Ayrıca aşağıdakiler gibi genel bilgi sorularını da ele alabilir:

Alexa Kilimanjaro ne kadar uzun?
Alexa varsayımsal tanımı nedir?
Alexa neden gökyüzü mavi?
Alexa bugün gün batımı ne zaman?
Alexa Peep Show’da Mark’ı kim oynuyor?
Alexa Jamiroquai’nin baş şarkıcısı kim?
Alexa Manchester’dan Birmingham’a ne kadar var?
Ayrıca günaydın ilginç bir gerçeğini duyacağınız günaydın Alexa demeyi de denemelisiniz.

Müzik ve ses çalma kontrolleri

Alexa beklediğiniz gibi ancak Amazon Müzik’e abone olmanız veya temel sürümünü içeren bir Prime aboneliğiniz olması durumunda gerçekten iyi olsa da müzik için mükemmeldir. Alexa’nın bu servislerden müzik çalmasını tercih ederseniz Apple Music veya Spotify Premium hesabınızı da bağlayabilirsiniz. Bunlardan birini Alexa uygulamasında Ayarlar> Müzik uygulamasında varsayılan sağlayıcı yaptığınızda bu komutlardan herhangi birini söylediğinizde müzik oradan gelir:

Tüm müzikleri karıştır: Alexa biraz müzik çal
Bir sanatçı veya albüm çalın: Alexa Michael Bublé VEYA Alexa oyna Back to Black
Bir müzik türü çal: Alexa biraz caz çal
Bir sonraki parçaya atla: Alexa sonraki
Son şarkıyı çal: Alexa önceki
Bir şarkıyı tekrarla: Alexa yeniden başlat
Bir çalma listesi başlatın (bunları önce Amazon Müzik uygulamasında oluşturmanız gerekir): Alexa 1980’lerin çalma listesini çal
Bir şarkının adını al: Alexa bu hangi şarkı?
Radyo dinle: Alexa TuneIn’de BBC Radio 4 oyna
Bluetooth üzerinden müzik çal: Alexa telefonuma bağlan
Ayrıca şarkı listelerine şarkı ekleyebilir yeni şarkı listeleri oluşturabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca Alexa’dan birkaç hafta önce duyduğunuz bir gruptan şarkı çalmasını istemek mümkündür ancak parçanın adını hatırlayamazsınız.

“ Alexa geçen ay duyduğum Jamiroquai şarkısını çal”
“ Alexa üç hafta önce dinlediğim pop müziği çal ”
Hatta deneyin “ Alexa bugün daha önce dinlediğim müziği çal ”
“ Alexa son zamanlarda duymadığım caz şarkılarını çal”
Dinlediklerinize benzer müzik çalmanın yolları da var:

“ Alexa daha çok böyle oyna”
“Alexa ‘pazar sabahı gibi kolay şarkıları çal’ ‘
Bir sanatçı ve çağ için bunu yapmak için “ Alexa 80’li Rick Astley gibi şarkıları çal”
Ayrıca Amazon Müzik dinlerken çalma listeleri oluşturabilir ve bu komutları kullanarak bunlara ekleyebilirsiniz:

“Alexa bu şarkıyı çalma listeme ekle”
“Alexa bunu ‘Eğitim’ çalma listeme ekle”
“Alexa bu şarkıdan yeni bir şarkı listesi oluştur”
“Alexa yeni bir çalma listesi oluştur”

Çok odalı müzik

Birden fazla Echo cihazınız varsa Alexa uygulamasında bir grup oluşturabilir ve hepsinde senkronize müzik çalabilirsiniz. Yine müzik kaynağı olarak Amazon Apple veya Spotify’ı seçmiş olmanız farketmez.

Bir grup oluşturmak için Alexa uygulamasındaki ana ekranın sağ alt köşesindeki simgesine ve ardından sağ üstteki ‘+’ simgesine dokunun ve Çok Odalı Müzik Hoparlörleri Ekle’yi seçin. Daha sonra Alexa’dan “Alexa alt katta Maroon 5’i oyna” diyerek müzik çalmasını isteyebilirsiniz.

Tüm Echo cihazlarınızı gruplandırırsanız “Alexa her yerde Müzik Çal” diyebilirsiniz.

Alternatif olarak Alexa’dan belirli bir Echo cihazında müzik çalmasını isteyebilir böylece örneğin mutfakta Echo’larınızdan bebeğin odasında Echo Dot’unuzda sakinleştirici ninniler çalabilirsiniz.

Echo’larınızın herhangi birini Cihaz Ayarları ve ardından Adı Düzenle öğesine dokunarak değiştirebilirsiniz (yukarıda sağda).

ABD’de Pandora’dan akış sağlayabilirsiniz ve iHeartRadio – SiriusXM desteği de eklendi.

Şu anda bu özellik Jam Voice gibi Alexa’nın yerleşik yaptığı Amazon dışı cihazlarda çalışmıyor . Alexa hakkında müzik hakkında daha fazla şey öğrenebilirsin .

Sesli

Bir sesli kitap çalın (Audible aboneliğine ihtiyacınız var): Alexa Audible VEYA Alexa’da [kitabın adı] oyna [:]
Bölümleri atla: Alexa sonraki bölüm VEYA Alexa önceki
Kindle kitabını oku: Alexa bana Kindle kitabımı oku [o zaman kitabın adını söyle]
Alexa’nın konuşmaya gönderdiği metin neredeyse uygun bir sesli kitap kadar iyi değildir ancak Sesli bir aboneliği olmadan sesli kitapları okumasını sağlamanın bir yoludur (ancak hala Kindle kitapları satın almış olmanız gerekir).

Akıllı ev

Akıllı ampuller termostatlar ve daha fazlası için destek var. Alexa Nest Philips HUE LIFX Netatmo Hive LightwaveRF Akıllı Şeyler Honeywell Total Connect Comfort digitalSTROM MyFox ve tado ile çalışır. Ayrıca Yonomi Logitech Harmony kontrolleri ve Sonos sistemleri gibi doğrudan desteklemeyen bazı diğer cihazları kontrol etmenizi sağlar.

Alexa uygulamasında üç yatay çubuğa dokunun (veya sadece sağa kaydırın) ardından Beceriler ve Oyunlar üzerine dokunun. Şimdi ürün veya hizmetinizi arayabilir ve desteklenip desteklenmediğini görebilirsiniz.

Genel olarak yeteneği bir kez etkinleştirdiğinizde akıllı ürününüz için hesaba giriş yapmanız ve bunu kullanması için Alexa’ya yetki vermeniz gerekir. Işıklar gibi birden fazla ürün varsa bunları genellikle gruplandırabilir veya ayrı ayrı adlandırabilirsiniz böylece bunları birlikte veya ayrı olarak kontrol edebilirsiniz.

Bunların tümü kurulduktan sonra bazı örnekler:

Alexa koridordaki sıcaklığı 20 dereceye ayarla.
Alexa Hive’e ısıtmamı arttırmasını söyle.
Alexa yatak odasını 3 derece düşür.
Alexa salondaki ışıkları aç.
Alexa mutfağı kapat.
Alexa Hive’e su ısıtıcısını açmasını söyle [bu akıllı bir fiş kullanır]
Tabii ki çok sayıda alanı kapsayan başka birçok beceri vardır. Örneğin “Alexa easyJet’i etkinleştir” ardından “Open easyJet” diyebilirsiniz. Uçuş numaranızı bilmek zorunda değilsiniz ama yardımcı oluyor. Bununla birlikte eğer kalkış ve varış havaalanı adlarını biliyorsanız Alexa uçuş durumunuzu alabilir.

Alışveriş yapılacaklar listesi ve takvim

Alexa uygulamasının bir yapılacaklar listesi ve alışveriş listesi vardır ve Google takviminizle senkronize edebilirsiniz. Sonra söyleyebilirsin:

Alexa alışveriş listeme bulaşık deterjanı ekle
Alexa 15 Kasım’da saat 15: 00’te takvimime Go Shopping’i ekle
Alexa takvimimde ne var?
Alexa arabamı servislerime Yapılacaklar listeme koy.
Hatırlatmalar
Alexa ayrıca hatırlatıcıları zamanlayabilir. “ Alexa perşembe günü saat 13: 00’te doğum günü kartı almamı hatırlatır ” diyebilirsiniz ve o gün Echo cihazında mavi bir ışık halkası görünecek ve Alexa’nın sesi size kartı almanızı hatırlatacaktır. Hatırlatıcılar telefonunuzdaki Alexa uygulamasında da görünür.

Adlandırılmış zamanlayıcılar

Aynı anda birden fazla zamanlayıcı ayarlarken gerçekten kullanışlı olan bir zamanlayıcıya belirli bir ad verebilirsiniz . Örneğin Alexa’dan makarna zamanlayıcı ayarlamasını ve ayrıca sarımsaklı ekmek zamanlayıcı ayarlamasını isteyebilirsiniz ve zamanlayıcı kapandığında Alexa hangi zamanlayıcının açık olduğunu belirtir.

Bazı Yankılarda ekran olmadığından belirli zamanlayıcılarda kalan süreyi kontrol edebilir (hatta iptal edebilirsiniz). “ Alexa makarna zamanlayıcısını iptal et” veya “ Alexa sarımsaklı ekmek zamanlayıcımda ne kadar zaman kalıyor?” Deyin Alexa uygulamasında ve ekranda Echo Show veya Spot varsa etkin zamanlayıcılar da görülebilir .

Amazon aynı zamanda Alexa zamanlayıcılarında ne kadar zaman kaldığını gösteren bir duvar saati başlattı . Eko’nuz için başka aksesuarlar da var.

Yangın tableti / Yangın TV

Yukarıdaki her şey bir Fire Tablet’te ve çoğu Fire TV’de çalışır. Ancak bu cihazlarda ekran sayesinde ekstra seçenekleriniz var. Bunlar aynı zamanda ekranları olan Echo Show ve Spot için de geçerlidir.

Alexa Grand Tour’un 1. bölümünü oyna.
Alexa bir sonraki bölüm
Alexa 30 saniye geri sar
Alexa duraklat
Alexa Brad Pitt ile film göster
Alexa Netflix’i aç
Aynı odada hem Fire TV hem de Yankı var mı? Sonra onları eşleştirip Echo’nuzun Fire TV’nin uzaktan kumandası yerine hands-free Alexa kontrolünü kullanabilirsiniz. Amazon hesabınızda yalnızca bir Fire TV varsa işlem büyük ölçüde otomatik olmalıdır: Echo’dan Alexa’ya Fire TV ile eşleşmesini isteyin.

Birden fazla varsa aşağıdaki adımları izleyin:

Alexa uygulamasında menüye gidin ve Ayarlar’ı seçin.
TV ve Video üzerine dokunun ve Fire TV’ye dokunun.
Talimatları takip et.
Seçiminizi onaylamak için Aygıtları Bağla öğesine dokunun.
Uyumlu bir Fire tabletiniz varsa “Alexa gösteri modunu etkinleştir” diyebilirsiniz ve ekranı Echo Show’a benzer şekilde değiştirir. Sen edebilirsiniz Şarj Yuvası Göster satın Mode çok daha kullanışlı bu modda bunları yapar Yangın HD 8 ve HD 10 için.

Alexa’nın öğrendiği en son becerilerden bazıları şunlardır:

Alexa Guard

Bu şu anda yayılmakta olan harika bir yeni özellik. Evden ayrıldığınızda “Alexa çıkıyorum” deyin ve cam kırma bip sesi duyuyor veya karbon monoksit dedektörleri patlaması gibi bazı sesler duyarsa size uyarılar gönderebilir. Gerekli akıllı ev setine sahipseniz birinin evde olduğu gibi görünmesini sağlamak için ışıkları akıllıca açıp kapatabilir. Bazı alarm sistemleriyle (Ring ve ADT dahil) entegrasyon da var.

Hezeyanlar

Alexa her zaman daha akıllı hale geliyor ve hunches akıllı ışıklarını yakıp açma ve kapama eğilimindeyken öğrendiği yer. Yani “Alexa İyi Geceler” dediğinde “Bu arada açık hava ışığın yanıyor. Kapatmamı ister misin?” Yine bu özellik piyasaya sürülüyor.

Yerel Ses Kontrolü

Bu umduğumuz şeydi. Alexa genellikle bir internet bağlantısına güvenir. Ancak şimdi yerleşik bir akıllı hub’a (Echo Plus veya 10 inç Echo Show gibi) ekoya bağlı ışıkları fişleri ve anahtarları kontrol edebilecek.