Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android 11 Özellikleri: İstediğimiz 5 Şey

Google’ın Android 11 güncellemesi

Google’ın Android 11 güncellemesi ve beta’sı hemen köşede bu yüzden bir sonra ne olacağını veya bir sonra ne görmek istediğimizi zaten düşünüyoruz. Google Mart ayında başlayan uzun bir beta programından sonra 2019 Eylül’ünde Android 10’u yayınladı ve 2020’de Android R (Android 11) ile aynı şeyi yapacaklar.

Temel olarak Android 11 dünyaya duyurulur ve Mart ayında Pixel telefonlar için bir beta olarak yayınlanır ve gelmesini bekleyemeyiz. Bu kılavuzda bu yıl görmek istediğimiz bazı Android 11 özelliklerini veya en azından yolda olduğunu düşündüğümüz yeni kontrolleri ele alacağız.

Bunlar Google’ın gösterdiği ancak Android 10 iPhone kullanıcılarının hoşlandığı seçenekler veya Samsung gibi diğer Android üreticilerinin sunduğu şeylerdir ancak bir Google Pixel’e veya stok Android çalıştıran diğer cihazlara erişemezsiniz.

1. Geliştirilmiş Hareketler (ve arka hareket)

Son zamanlarda Google her yeni sürümle Android’deki kontrolleri ve hareketleri değiştiriyor gibi görünüyor ve kafa karıştırıcı oluyor. Tüm bu büyük kenardan kenara ekranlarla Pixel 4’ten iPhone 11’e kadar her büyük telefon ekran düğmeleri yerine “hareket kontrolleri” kullanıyor.

Android 11 ile Google’ın bir bütün olarak Android için hareket gezinme kontrollerini bir kez daha değiştirmesini ve iyileştirmesini istiyoruz. İdeal değiller ve 2019’da Android 10’da son dakika değişikliği gibi hissediyorlar. Yine de bugüne kadar uygulama tepsisini açma veya Pixel 4’ümde çoklu görev yapma işleminden nefret ediyorum ve “geri” hareketi daha da kötü . Android 10’da geri dönmek için ekranın herhangi bir yerinden sol kenardan içeri doğru kaydırıyorsunuz ve Android 11 ile Google’ın bunu iyileştirmenin bir yolunu bulduğunu veya en azından kullanıcıların geri hareket kontrollerini seçip özelleştirebileceğini umuyorum.

Hiç kimse Google’ın bir daha gezinme kontrollerini değiştirdiğini görmek istemiyor ancak mevcut sistemden daha iyi bir yol olmalı.

2. Gerçek bir AirDrop Alternatifi (Hızlı Paylaşım)

Dürüst olmak gerekirse Android’de bir tür kolay ve hızlı evrensel paylaşım sistemi uzun gecikmiş. Kullanıcıların Bluetooth veya WiFi üzerinden saniyeler içinde fotoğraf video dosya ve daha fazlasını kolayca paylaşmasını sağlayan bir araç. Herhangi bir iPhone / Mac kullanıcısına en sevdikleri özelliklerin ne olduğunu sorarsanız en iyi yanıtlardan biri her zaman AirDrop’tur.

Geçen yıl Google’ın AirDrop türü bir özellik olan Hızlı Paylaşım üzerinde çok çalıştığını gördük ancak Android 10’da veya Pixel 4 sürümünde gelmedi. Yani bir sonraki mantıklı adım umarım bu harika özelliği Android 11 ile sunmaktır. Bu hiç kimsenin gerçekten kullanmadığı Android Beam’in yerini alacak ve şu anda mevcut olan NFC paylaşım araçlarından veya uygulamalarından daha iyi olacaktır.

Google lütfen Android 11’de bize Hızlı Paylaşın.

3. Karanlık Mod Programları

Android 10’un en iyi yeni özelliklerinden ve yönlerinden biri sistem genelinde karanlık mod gece modu veya uygulamalardaki karanlık temalar. Bu pil ömrünü uzatır göz yorgunluğunu azaltır ve genel olarak çoğu akıllı telefon kullanıcısının sevdiği bir şeydir. Google nihayet Android 10’a Karanlık Mod eklerken yine de daha iyi olabilir.

Stok Android 10 ile Karanlık Modu açabilir veya kapatabilirsiniz ve bu seçeneklerin kapsamı ile ilgilidir. Android 11’in özelliklerinden birinin karanlık modu tamamen özelleştirme ve programlama yeteneği olduğunu umuyoruz. Samsung ve OnePlus ve hatta iOS 13 gibi diğer üreticilerin hepsi buna sahip bu nedenle Google’ın kullanıcılar için daha fazla seçenek ve kontrol eklemesi mantıklı.

4. Büyük Ekranlar için Okunabilirlik Kontrolleri

Google’ın iOS’tan ödünç almasını istediğimiz bir diğer özellik büyük ekranlı cihazlar için erişilebilirlik denetimleridir. Bugünlerde OnePlus 7T Pro gibi neredeyse her telefon çok büyük ve Samsung’un yaklaşan Galaxy S20’sinin her zamankinden daha büyük bir ekranı olacak.

Özellikle ekranlar gittikçe büyüyorsa telefonların tek elle kullanılmasını kolaylaştıran sistem çapında bir çeşit “erişilebilirlik” kontrolüne ihtiyacımız var. Samsung’un bazı yararlı tek elle kontrol seçenekleri vardır ve klavyeyi telefonun bir tarafına veya diğer tarafına bile taşıyabilirsiniz ancak Google ve tüm Android üreticilerinin bu konuda genişlemesini istiyoruz. Bize parmaklarınızı uzatmadan veya iki elinizi kullanmadan telefonun üst kısmına kolayca erişmenin bir yolunu verin.

Apple kolay erişim için ekran içeriğinin üst yarısının aşağı kaymasını sağlamak için ekranın altından yukarı doğru hızlıca kaydırarak erişebileceğiniz bir özelliktir ve bu da Android’in benzer bir şeyi hak ettiğini düşünüyoruz.

5. Dahili Ekran Kayıt

Son fakat en az değil şimdilik bir çeşit ekran kayıt seçeneği. Android 10’un piyasaya sürülmesine öncülük eden Google aslında bu özelliğe sahipti. Android 10 Q geliştirici önizleme beta sürümünde yetenekli kullanışlı yararlı bir ekran kayıt seçeneği vardı. Ancak şu anda mevcut olan son sürümde bu kaldırıldı.

Ekranımızdaki her şeyi kolayca ve hızlı bir şekilde kaydetme ve diğer akıllı telefonlara ve 3. taraf uygulamalara benzer şekilde cihazdan ses ekleme seçeneklerine ihtiyacımız var. Bu eklenmesi kolay küçük bir özellik ve bir süredir vardı bu yüzden bu yılın Android 11’inin son sürümünde yapmamasının bir nedeni yok.

Kapatırken Google’ın Android 11’de ekran kaydı hızlı paylaşım ve birkaç yararlı kullanıcı kontrolü ekleyeceğinden oldukça eminiz bu yüzden çok endişelenmiyoruz. Android 11’in (veya Android R) ilk herkese açık beta sürümünü Mart ayı başlarında ardından yıllık Google I / O geliştirici etkinliği sırasında Nisan veya Mayıs aylarında daha fazla bilgi ve ikinci bir beta sürümü bekleyebilirsiniz. Ardından Google Android 11’i Ağustos veya Eylül 2020’de son birkaç yıldır yaptıkları gibi kaçınılmaz olarak dünyaya bırakmadan önce birkaç beta yayınlayacak.

Ardından yakında Android’in bir sonraki sürümü hakkında daha fazla bilgi duyacağımız için daha fazla bilgi için bizi izlemeye devam edin. Doğrudan Google’dan veya geçen yıl olduğu gibi sızıntılarda. Bu yayını düşündüğümüz gibi daha fazla özellik Android 11 özellikleri veya akıllı telefonlarımızda bir sonraki istediğimiz şeylerle güncelleyeceğiz.