Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Cihazlarda Wipe Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizlere Android

Bu yazımızda sizlere Android cihazlarda Wipe nasıl yapılacağı konusunda bilgi vereceğiz. Ancak bu bilgiyi vermeden önce Wipe ne olduğu konusunda bilgi vereceğiz. Android cihazlarda yer alan işletim sistemi sürümünün silinip yerine yenisinin yüklenmesine ROM arma adı verilmektedir. Bu işlem gerçekleşirken eski ROM’a ait olan tüm kalıntıların silinmesi işlemine Wipe adı verilmektedir.

Bu durum sayesinde de ROM yüklenmeden önce eski ROM’a ait olan tüm veriler silinir. Gerçekleşen bu işlem ise Android cihazlara uygulanması durumunda cihazda bulunan tüm veriler kalıcı olarak silinir. Cihazınıza Full Wipe atmak isterseniz de ilk yapmanız gereken recovery ekranına ulaşmanız gerekiyor. Bu ekrana ulaşım ise her cep telefonu modelinde farklı şekillere sahip olduğu için kendi cihazınıza uygun olan adımları kullanarak ekrana ulaşımı gerçekleştirmeniz lazım.

Ekrana erişim gerçekleştiğinde ekranda bulunan wipe adı ile başlayan data / factory reset işlemini gerçekleştirin. Bu adımı tamamladıktan sonra recovery ekranında bulunan wipe cache yazısının olduğu kısma basın. Daha sonra Advanced kısmında olan wipe battery stasus ve wipe dalvik cache adımlarını da takip edin. Bu adımlar sayesinde de Full Wipe işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Eğer siz de Full Wipe işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız yukarıda yer alan adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Ayrıca eski ROM verilerinin silinmesi yeni ROM atılırken daha büyük bir öneme sahip olur. Bu durum yeni atılan ROM sisteminde eski sürüm ile uyumsuz tek bir parçanın yer alması bile yeni yüklenen işletim sisteminde hataların olmasına neden olur. Bu durum da eski ROM’un tamamen silinmesidir. Bu yazımızda sizlere Android cihazlarda Wipe nasıl yapılacağı ve ne olduğu konusunda bilgi verdik. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.