Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Deki Virüslerden Korunma Yolları

https://mobil13.com.tr/author/manager
Android deki virüslerden korunma

Android deki virüslerden korunma yolları nedir? Bugün sizlere Android platformda yer alan binlerce virüsden nasıl korunabileceğinizi açıklayacağım. Açıklamalarınız oldukça anlaşılır ve basit bir şekilde ifade edileceğinden umuyoruz ki hepimiz artık korunacağız.

İlk olarak virüs nedir ona değinelim!

Virüs kelimesini duyduğunuz an olumsuz düşünün. İyi bir şey değil. Sizin cihazlarınızda arka planda çalışır işlemcinizi yorar. Bilgilerinizi sızdırır. Gibi bir çok olumsuz durumun temel adıdır. Yani kötü bir silahtır. Bu silah size doğrultulursa ölürsünüz :D

Peki virüslerden nasıl korunacağız?

Virüslerden korunmak için ilk olarak virüsün nasıl bulaştığını bilmeniz gerekiyor. Bundan hemen bahsedelim. Virüsler Marketler dışında uygulamaların tarayıcılar üzerinden APK olarak indirilmesi sonucu bulaşabilir. Size bir arkadaşınızın dosya göndermesi ile bulaşabilir. En basit ihtimal ise reklam olarak karşınıza çıkan telefonunuz tehlikede korumak istermisiniz gibi mesajlara dokunup yükleme yaparsanız bulaşabilir.

Virüslerin nasıl bulaştığını da öğrendik. Şimdi ise hemen nasıl korunacağımızı anlatalım.

Virüslerden korunmak için güvenilir yerlerden indirme yapın. Genelde APK indirirken bilindik sitelerden indirme yapın. İmkanınız varsa eğer Google Play dışında yükleme yapmayın. Her gelen dosyayı açmayın. Güvenmediğiniz kişilerin gönderilerini kabul etmeyin veya açmadan silin. Root yaparak bilinmedik uygulamaları dosyaları kurmayın. Telefonunuza gerekli olan uygulamaları kullanın ve oyunlar için hileli dosyaları indirmeyin.