Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Dosyaları Bilgisayara Nasıl Aktarılır ve Yedeklenir?

https://mobil13.com.tr/author/ademkaya
Teknoloji endüstrisinin bize sunduğu

Teknoloji endüstrisinin bize sunduğu cihazlar sayesinde kaliteli medyalar ve yüksek kapasiteli dosyalarla iş yapabiliyoruz. Örneğin fotoğrafçılıkla veya video çekme işiyle ilgilenenler eskiden birçok cihazı ve işlemi yapmak durumundayken şimdi sadece amiral gemilerden bir tanesini alıp hepsini tek cihazdan kısa sürede halledebiliyor. Satın almak istediğimizde önemli meblağlardaki etiket fiyatlarını ödemek durumunda kaldığımız cihazların özellikler baktığımızda az önce verdiğimiz örnek gibi sayarak bitiremeyeceğimiz kadar detaya sahipler. Hal böyle olunca her türlü ilgi ve uzmanlık alanına dahil kişiler de akıllı telefonlardan tabletlerden faydalanıyor. Geçmişte bilgisayarlar da aynı işlevi hatta daha kaliteli biçimde görmekteyken eski popülerliğini kaybetti. Zira belirli bir yere sabit kalmak ve mobilize halde hizmet alamamak bir süre sonra insanları sıkıyor. Kullanıcıların talepleri üzerine gelişen her endüstriyel pazarda olduğu gibi teknolojide de işletim sistmeleri telefonlara entegre edilince bambaşka ürünler ortaya çıktı. Günümüzün 24 saatinde de istediğimiz yerde oyun oynayıp selfieler videolar çekebiliyoruz. Yine internetten veya arkadaşlarımızdan dosyalar alabiliyoruz. En sonunda cihaz kapasitemiz yeterli gelmediğinde ya da dosyaları kaybetmekten endişelendiğimizden dolayı yedekleme ihtiyacı duyuyoruz. Bu konuda da sağlam yapısıyla bilgisayarlar öne çıkıyor. Ancak aradaki transferi aktarımı ve yedeklemeyi sağlayacağımız yöntem de çok önemli. Android dosyaları verileri bilgisayara nasıl aktarılır ve yedeklenir başlıklı konumuzda bunu detaylıca açıklıyoruz.

Girdiğimiz yeni yıllarda satışa sunulan telefonların kapasite bakımından artış yaşadıklarını söyleyebiliriz. Gelgelelim aynı oranda kameralar dosya kapasiteleri de yükseliyor. 256 GB’lar bile bir süre sonra yetmiyor. İşte tam da bu dönemlerde dosyalarımızı transfer ederek kendimize yeni yerler açabiliriz. Elbette silerek yer açabilsek de manevi değeri bulunan videoları fotoğrafları kaybetmek istemeyebiliriz. Eğer bilgisayara aktarırır ve düzenlice yedeklersek hem eski dosyalarımızı güvende tutar hem de yenilerine kapı açarız. Aktarımı yaparken de minimum zaman kaybı ve hiç veri kaybı yaşanmaması lazım. Aksi taktirde işlemin hiçbir anlamı kalmaz. Kaldı ki virüs ve benzeri parazit biçimde etki yaratacak durumları saymıyoruz. Dolayısıyla güvenli yollları tercih etmekte fayda var. Bizler de Android mobil işletim sistemi ile yürütülen akıllı telefon sahiplerinin endişe duymadan deneyebilecekleri bilgisayara dosya aktarma ve yedekleme yöntemimizi anlatacağız.

Android’den Bilgisayara Dosya Aktarma ve Yedekleme

Aktarıma transfere ve yedeklemeye başlamadan önce indirmemiz gereken bir program mevcut. Yazılımı bilgisayarımıza indirmemiz gerekiyor. Bu adresten indirebilirsiniz: https://www.imobie.com/anytrans/android-manager.htm?ref=dv

AnyTrans adıyla indireceğiniz yukarıda bağlantısını verdiğimiz yazılımın kurulumunu tamamladıktan sonra telefonunuzu program ile eşleştirmeniz gerekecek. Bahsettiğimiz eşleştirme için USB Hata Ayıklama Modu’nı açın. Ayarlar’dan Geliştirici Seçenekleri’ne ulaşarak modu devreye alabilirsiniz.

android-bilgisayara-dosya-aktarma

Devamında USB kablosu ile bilgisayar ve telefon bağlantısını kurun ve bilgisayardan AnyTrans’ı açın. Gelecek ekrandan İçerik Ekle komutunu kullanacağız. İçeriği Bilgisayara Ekle diyerek aktarımı başlatabilirsiniz. Ekle demenizin ardından kayıt bölümünü seçip ilerleyin.

telefondan-bilgisayara-dosya-aktarimi-android

Yine telefondaki tüm dosyaları görüntüleyebilmek adına da AnyTrans’tan Dosyalarım’a dokunabilirsiniz. İstediğiniz tüm dosyaları bilgisayara güvenli biçimde aktarabilirsiniz.