Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android mi iOS mu hangisi Daha İyi?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda herkes tarafından

Bu yazımızda herkes tarafından merak edilen Android mi yoksa iOS mu? sorusuna yanıt vereceğiz. Android oldukça açık bir sistematiğe sahiptir. Bu durum da her uygulamaya kolay bir şekilde ulaşıldığı anlamına gelir. Ayrıca Android çok kapsamlı bir sisteme sahiptir. Android cihazların uygulaması olan Play Store’da binlerce uygulama bulunmaktadır. Android cihazların genellikle 5 tane ana ekranı bulunmaktadır. Bu ekranlara da widget adı veriliyor.

Google Play uygulamasında 400.000 civarında uygulama ve dev bir market bulunmaktadır. Market üzerinden de birçok uygulamayı bulmanız mümkündür. Ayrıca Android işletim sisteminde herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Cihazın depolama alanında ekran ışığı da dahil kontrol edilmesi mümkündür. İşletim sistemi ve yazılım modları ile özelleştirme konusunda rahatlıkla istediğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

iOS Unix veri tabanına sahip bir işletim sistemidir. Kapalı bir sisteme sahip olan iOS güvenlik açısında oldukça sıkıdır. Uygulamaları App Store üzerinden indirebilirsiniz. iOS tasarımı ve güvenlik konusunda oldukça kullanışlı bir sistemdir. Cihazla alakalı tüm ayarlara ‘Ayarlar’ üzerinden erişebiliyorsunuz. iOS kolay bir işletim sistemine sahiptir. Kısayolları sayesinde işlerinizi daha da hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz.

Güvenlik açısından oldukça önemli bir konuma sahip olan Apple uygulamaların tamamını kontrol ettikten sonra App Store üzerinden yayınlamaktadır. Eğer iTunes’in yer almadığı bir bilgisayara bağlanırsanız fotoğrafları alabilirsiniz ancak güvenlik nedeni ile o klasörü kopyalayamazsınız. Kısacası Android geniş ve kapsamlı bir sistemdir. iOS ise güvenliğe önem veren sıkı bir sistemdir.