Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonlarda Bildirim Penceresi Tasarımı Nasıl Değiştirilir?

Android mobil işletim sistemi

Android mobil işletim sistemi günümüzün en fazla kullanıcı sayısına ulaşmış platformudur. Sadece mobil teknolojileri değil masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda kullanılanlar da dahil olmak üzere bilişim dünyasındaki sistemler bakımından en büyük pazarı oluşturmuştur. Teknolojinin ve ürünlerinin yeni yeni piyasaya çıktığı dönemlerde taleplerimize yanıt verecek komplike yapıda değillerdi. Her sektör gibi zamanla gelişerek eğlenceden önemli işlerimize de geniş hizmet politikasında çalışmaktalar. Elbette fiyatlarına baktığınız zaman eğer kaliteli bir şey arıyorsanız maaşınızın ciddi bölümünü ayırmanız gerekiyorsa da fiyat performans bakımından herkes memnun.

Dolayısıyla arz talep döngüsünün işlediği ve neredeyse her yıl markalar yeni cihazlarını piyasaya sürerlerken tereddüt yaşamıyorlar. Zira insanlar da birkaç ay içerisinde telefonların güncel özelliklerini çoktan tüketmiş oluyorlar. Kısa bir süre sonra da başta keyfi istekler olmak üzere zaruri ihtiyaçlara yönelik de sitemlerini ifade ediyorlar. Üreticiler de kullanıcı analizi yaparak üretime geçtiklerinden kısa zaman dilimleri arasında onlarca üst düzey akıllı telefon seçeneği arasında kalıyoruz. Tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden birisi kuşkusuz bütçelere uygun alternatifler bulunması kadar hareket genişliği de olabilir. Çünkü diğer platformlara nazaran yetkileriniz ve istemleriniz daha rahat gerçekleştirilebiliyor. Örneğin iOS’ta belirli bir kalıp içerisinde kalabilirken Android telefonlarda kişiselleştirilebilir yapı bariz bir şekilde mevcut. Biz de bu yazımızda telefonda en çok kullandığınız bölme bildirim penceresi için tasarımı nasıl değiştireceğinizi anlatacağız.

Teknoloji marketlere gittiğinizde karşılaştığınız ürünler arasından eğer önceden kafanızda bir şey yoksa göze çarpan özelliklerine göre alım yaparsınız. İlk etapta görsellik ön plana çıkmakta. Burada ürünün şıklığı ve tasarımının yanı sıra görsel medya kısmı yani kamerası ve çözünürlüğü ele alınıyor. Elbette beklentileriniz özelinde satın almanızı tavsiye ederiz. Yoğun uygulamalarla uzun saatler boyunca çalıştıracaksanız işlemci RAM hızı gibi parametrelere dikkat çekmelisiniz. Fotoğrafçılık video çekmek gibi hobilerinizi gerçekleştirmek için de yine söz konusu alanlarda kalitesini ispat etmiş olanlara yönelmelisiniz. Ancak neyi seçerseniz seçin sonunda kendinize göre düzenlemeler yapıyorsunuzdur.

En basitinden bir kılıf ekleyerek üzerine etiketler yapıştırarak karakterinizi de ön plana taşırsınız. Bunu tasarımınızda ve temanızda da uygulayabilirsiniz. Halihazırda Android’in kendi değişiklik havuzuna girdiğinizde dahi bolca opsiyonla donatılmış imkanlar bulunurken uygulama marketindeki yazılımlara sunduğu ekstra destek de 3. kişilerden yardım almanızı sağlıyor. Bugün Google Play Store’a giderek hem de hiçbir ücret ödemeden kolaylıkla indirebileceğiniz cihazınızda kişiliğinizi yansıtabileceğiniz görünümü sağlayan yazılım var. İstediğiniz detayları içinde barındırdığını düşündüklerinizi sıralarken karar veremiyorsanız bizim size tavsiyemiz var. Android bildirim penceresi tasarımı için istenilen düzenlemelere olanak tanıyan yazılım hakkında detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Android’deki Bildirim Penceresi Tasarımını Değiştirmek

Halihazırda sadece kişiselleştirme için değil aradığınız ilgi duyduğunuz tüm konulara dair yazılımları Play Store’dan edinebilirsiniz. İçerik özelinde ele aldığımız ise Materyal Notification Shade.

material-notification

Hemen alt taraftan indirme bağlantısına ulaşıp kurulumu sağlayın. Ayarlar’a ulaşarak buradan bildirim penceresi ve teması hakkında neler yapabileceğiniz hususunda detayları göreceksiniz.