Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonlarda Gizli Dosyalar Nasıl Görüntülenir?

https://mobil13.com.tr/author/ademkaya
Akıllı telefonların bireysel güvenliği

Akıllı telefonların bireysel güvenliği sağlaması amacıyla geliştiriciler çaba sarf etseler de asıl sorumluluk bireylerin kendisine düşüyor. Özel bilgilerini saklamaları için gerek 3. parti programlardan gerekse diğer pratik yollardan birkaçını kullanmaları kendileri için oldukça mantıklı bir hareket olacaktır. Çünkü görüntülenen her dosya ve içerisindeki her bilgi istenmeyen kişiler tarafından ele geçirildiğinde zararlı sonuçlar doğabilir. Bu nedenle Android işletim sistemini kullananlar için gizli dosyalar seçeneği var. Böylece kullanıcılar istedikleri dosyaları gizleyebiliyor ve herhangi birisi telefonu eline aldığında gizlediğiniz dosyaları göremiyorlar. Siz de bazı dosyalar için gizleme seçeneğini kullandınız ancak tekrardan nasıl görüntüleyeceğinizi bilmiyorsanız içeriğimizdeki adımları uygulayabilirsiniz.

Android Telefonda Dosyalar Nasıl Gizlenir? Gizli Dosyalar Nasıl Açılır?

Öncelikle Android telefona yüklenen dosyalarını adını değiştirmeyi ve değiştirilen adın başına bir nokta koyarak gizlenmesini salayan bu yöntemle cihazınızdaki bazı noktalarda gizliliği sağlayabilirsiniz. Android dosya gizleme seçeneğini kullandınız fakat sonradan gizli dosyalar nasıl açılır bilmiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit. Görünür hale getirmek için explorer yoluyla dosyanın Android’de gizlendiği klasörü açın. Dosya tarayıcınızdaki menü sekmesine tıklayıp yöneticiyi açıp Ayarlar‘ı seçin. Gizli Dosyalar kısmından Gizli Dosyaları Göster adındaki seçeneğe onay verip dosyalarınız görünür hale getirebilirsiniz.

Yaptığınız değişiklikle beraber cihazınızda bulunan tüm gizli dosyaları görünür hale getirdiğinizi unutmayın. Eğer tekrardan gizleme işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız verdiğiniz onay tikini kaldırmanız yeterli olacaktır böylece eski haline geri çevireceksiniz.