Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonlardaki Otomatik Yedekleme ve Eşleştirme Nasıl Kapatılır?

Teknolojinin insanlığı götüreceği nokta

Teknolojinin insanlığı götüreceği nokta ile alakalı olarak herkesin aklının ucunda muhakkak her şeyi robotların akıllı sistemlerin yapacağı vardır. Bilim kurgu fimlerine de konu olan teknoloji ve bilişimin bizi getirdiği yer şimdilik akıllı telefonlar ve giyilebilir teknoloji. Google Glass ile başlayan ve sonrasında akıllı saat adını verdiğimiz ürünlerin dışında öyle müthiş bir şeyle karşılaştığımızı söyleyemeyiz. Birçok özelliği içerisinde barındıran ürünler günün her saatinde elimizden düşmezken çevremizdeki herkeste de en azından birer tane bulunuyor. zira birçok firmanın üreticisi haline gelmesiyle beraber istenilen bütçelerde segmentlerde çokça alternatifle karşı karşıyayız. Nihayetinde büyük oranda tuşlu telefonların zamanı da geçince uygun meblağlara satın alabiliyoruz. Aslında buna olanak sağlayan durumların başında Android platformu geliyor. Mobil işletim sistemini tüm imalatçı firmaların kullanımına sunan Google’ın geliştirdiği Android’i değişik yapı ve stillerdeki şirketler de kullanınca sevilebilecek uzun süre kullanılabilecek telefonları deneyebiliyoruz. Böylece hem piyasa tekelleşmemişken hem de çeşitli kombinler sağlanıyor. Bahsettiğimiz durumlar ve bu durumlarda satın alınan cihazların hemen hemen hepsi istediğimiz işlevleri gerçekleştiriyor. Hatta otomatik yedekleme ve eşleştirme gibi işlemleri bile sizi uğraştırmayacak şekilde halledebiliyor. Lakin bazılarımız bu durumdan şikayetçi olunca otomatik yedekleme gibi şeyleri pasifize etmek gerekiyor.

Android işletim sistemi benzerlerine ve rekabet ettiği platformlara göre hareket alanı genişliği sayesinde kullanıcıyı cezbediyor. Hareket alanı genişliğinden kastımız hem üretici hem de tüketici için. Geliştiriciler dahili hafızaya ilgi çekici hale gelebilecek her türlü içeriği ekleyebilirken tüketiciler de hem firmadan hem de üçüncü kişilerden yardım alabiliyor. Örneğin iOS için bu durum hiç öyle değil. Elbette spesifik taleplerin birçoğu karşılanıyor ancak Android genişliğinde ve ölçeğinde değil. Tatmin edici nedeni ise güvenliği sağlamak. Bazılarımız attığı adımları hesap ederek atabilirken bazılarımızsa kullanmaya yeni başladıkları için neyi nasıl yapacağını pek bilmiyor. Bu durumda da kötü niyetlerin tuzaklarına düşmek daha da kolaylaşıyor. Kısacası Android nasıl hareket edebileceğini bilenler için cezbedici. Örneğin fazla zaman kaybetmek istemeyip işlerini hemen halledecekler ürünlerdeki otomatik yedekleme ve eşleştirme seçeneğinden faydalanabiliyor. Neticede dakikalara indirgenmiş fonksiyonlar sayesinde işlerimizi basitleştirip bizlere hız ve kalite sunuyor.

Android’deki Otomatik Yedekleme ve Eşleştirmeyi Kapatmak

Google’ın geliştirdiği Plus Photos ve Drive hizmetlerinden muhtemelen birinden faydalanıyorsunuzdur. Arka planda çalıştıklarından işlemleri de çoğu zaman buradan yapıyorlar. Böylece otomatik eşleştirme özelliği aktif şekilde. Çekilen fotoğraflar otomatik biçimde bulut depolama haznelerinde yedekleniyor. Aslında otomatik yedekleme ve diğer hizmetleri sayesinde Photos gibi Google tabanlı ürünler işimizi çoğu zaman görüyor. Lakin manuel şekilde yedekleme eşleştirme yapmak isteyenler de mevcut.

1. Google Photos uygulamasını açıp Ayarlar’a ulaşın. Yedekleme ve eşleştirme satırındaki işareti kaldırıp maviyi griye çevirin.

android-otomatik-yedekleme-eslestirme

2. Eski sürümleri göz önünde tuttuğumuzda Plus servisinden de yedekleme yapılıyordı. Bunun için de Google Plus’a girip Ayarlar’dan yedeklemeyi kapatın.

android-otomatik-yedekleme-yi-kapatmak

3. Google Drive da cihazlardaki dosyaları yedeklememizi ve eşleştirmemizi sağlar. Buradaki fotoğraflar da Photos klasörüne gönderilir. Eğer kapatmak istiyorsak Ayarlar’dan otomatik yedekleme seçeneğini iptal edebiliriz.