Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android Telefonu Hızlandırma Yöntemleri

Android telefonlar gün geçtikçe

Android telefonlar gün geçtikçe performanslarını düşürebiliyorlar. Telefonun performansı düştükçe kullanıcılar açısından oldukça sorun yaratmış oluyorlar ve kullanıcılar android telefonlarını hızlandırmanın yolunu arıyorlar. Biz size bu yazımızda android telefonu nasıl hızlandıracağınıza dair ipuçlarını hazırladık.

1. Telefonu Yeniden Başlatma
Kullandığınız dosyalar zamanla RAM’i işgal eder ve telefonunuzun yavaşlamasına sebep olur. Bu durumda telefonları yeniden başlatmak en iyisidir.

2. Gereksiz Animasyonlar
Telefonunuzu açtığınızda kapattığınızda gerçekleşen animasyonlar performansı zamanla etkileyebilir. Bu yüzden bu animasyonları kapatın. Bunun için ayarlara girin. Sistem hakkında’ya girin yazılım bilgilerine girin Derleme numarası ve yapım numarası seçeneğine 4-5 kez dokunun.

3. GPU İşlem Gücünden Yararlanma
Bu özellik cihazda iki boyutlu ögelerin GPU kullanılarak çalışmasını sağlar. Uygulama açılışları ve geçişleri hissedilebilir seviyede hızlanır. Ayrıca işlemcinin üzerindeki yük azalacağı için telefonunuzun performansı da artar. Açmak için ise geliştirici seçeneklerine girin ve GPU açmaya zorla’ya basın.

4. Ana Ekran Çok Önemli
Ana ekranda widgetlar ve kullandığımız uygulamalar mevcuttur. Sizden isteğimiz bu ekranları temiz tutmanızdır. Gereksiz uygulamaları silmeniz performans iyileşmesi açısından önemlidir.

5. Canlı Duvar Kağıtları
Canlı duvar kağıtları evet hepimiz severiz ancak konu performans olunca bu duvar kağıtlarından vazgeçmemiz gerekecek. Çünkü bilindiğinden dah da fazla bir şekilde telefonun performansını etkilemektedir.

6. Otomatik Senkronizasyon
Otomatik senkronizasyon cihazınızdaki uygulama verilerinin anlık olarak sürekli yenilenmesini sağlar. Aslında bu güzel ve faydalı bir özellik. Ancak bellek ve veri kullanımı artırdığı için performansı etkilemektedir.

7. Farklı Launcher
Android sistemine ait olan başlatıcılar sisteme faza yük bindirmiş olurlar ve dolayısıyla cihaz performansı etkilenir. Bu yüzden farklı başlatıcılar kullanmak iyi bir tercih olacaktır.

8. Gereksiz Uygulamalar
Gereksiz ihtiyacınızın olmadığı uygulamalar cihazın depolama alanını RAM’i ve performansını bir hayli işgal edecektir. Bu yüzden işinize yaramayan uygulamaları cihazınızda barındırmayın.