Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android’de Kurulu Uygulamalar Nasıl Gizlenir?

Akıllı telefonlar kuşkusuz günümüzde

Akıllı telefonlar kuşkusuz günümüzde birçok insan vazgeçemediği eşyalarından. Bu cihazdan bir teknolojik üründen ziyade eşya olarak bahsettiğimizin siz de farkındasınız. Zira artık onu sadece zaruri anlarımızda kullanmıyoruz. Günümüzün uyanık kaldığımızın belki de tüm zamanında elimizden düşürmüyoruz elimizden düşürsek bile gözümüzden kaçırmıyoruz. Herhangi bir bildirim veya mesaj gelir de vakit kaybetmeden harekete geçmek adına yapıyoruz tüm bunları. Elbette şimdilerde dahi tuşlu telefonlardan vazgeçmeyenlerimiz ihtiyaçlarını buradan karşılayabilenler de mevcut. Nihayetinde kişiler yaşantılarında taleplerine cevap verebilen ürünlerden en ekonomik olanlarına yöneliyor.

Bizler de işletim sisteminin entegre edilmesiyle adeta konsantre bilgisayarlara dönüştürülmüş mobil cihazları seçenlere yönelik paylaşımlarda bulunuyoruz. Özellikle de Android sistemiyle çalışanlar için muhtelif yazılar yazıyoruz. Bugün için de yazı konularımızdan birisi Android’li telefonlardaki kurulu uygulamaları gizlemek. Birçoğumuz 3. parti programlardan faydalanamadan akıllı cihazların tadını çıkaramıyor. Örneğin WhatsApp bile bugün ekstradan indirme işlemini gerektiriyor. Hal böyle olunca menüyü sağa veya sola kaydırdığınızda onlarca yazılımla karşılaşıyoruz. Peki bunları gizlemek istediğimizde kurulu uygulamalar nasıl gizlenir tarzında isteğimizi nasıl yerine getirebiliriz? Bunun de yanıtını içeriğin devamında bulabilirsiniz.

Bugün internet ve bilişimin geldiği noktayı kuşkusuz geliştiricilere borçluyuz. Eğer kullanıcılar kitleler boyutunda ilgi odağı haline gelemeseydi diğer üreticiler de bu çaba içerisine girip sürekli yenilik felsefesini kaliteyler birleştirmeyeceklerdi. Böylece bizler yani teknolojiyi yakından takip edenler de üst düzey teknolojiyle buluşamayacaktık. Etkenleri yaratan meseleler de 3. parti uygulamalar.

Android Telefonlarda Kurulu Uygulamaları Gizleme

Önceleri masaüstü ve dizüstü bilgisaylarımıza hitap eden minvalde üretimler gerçekleşirken mobil kullanım oranı arttıkça çalışmaların da zemini kaydı. Yine kullanım oranları hakkında bir şey söyleyecek olursak şüphesiz internet sitelerinin ziyaretlerine bakabiliriz. En basit internet sitesi yayıncılarına dahi sorduğunuzda son yıllarda mobil cihazlardan girişin masaüstü ziyaretlerini farka katladığını görebilirsiniz diyecektir. Dolayısıyla hız performans kota gibi anahtar kelimelerimizi de hayatımıza katmak durumundayız. Kısacası yazılım geliştiricilerin yaptığı yenilikleri devamlı biçimde tüketirken bunları absorbe edecek alternatiflere de bakmamız gerekiyor. Uygulamalarla adeta dolup taşan telefonlarımızda görüntü için bile olsa hafifletmeyi kurulu uygulamaları gizleme işlemiyle sağlayabiliriz. Bahsettiğimiz olayı aşağıdaki adımları izleyerek gerçekleştirebilir ve Android akıllı telefonlarındaki kurulu uygulamaları nasıl gizleyebileceğinizi okuyabilirsiniz.

Android işlem sistemini tercih eden çokça üretici olduğundan çözüm yollarımızı firmalar için ayrı ayrı anlatacağız. Ürününüzün markasına göre sizler de yolları takip edin.

android-samsung-kurulu-uygulama-gizleme

Samsung

Secore Folder yazılımı sayesinde manuel işlem yapmadan da kurulu uygulamaları gizleme imkanına sahipsiniz. İzlemeniz gereken yol Settings yani ayarlara gidip buralardan Display – Home screen ve Hide apps seçeğine ulaşmak. Bu bölümden istediğiniz ayarı sağlayabilirsiniz.

LG

LG için de Settings – Display – Home screen – Hide apps yolu izlenmeli.

HTC

Yeni nesil ürünlerde uygulama tepsisinin asğ üstündeki üç noktaya dokunup Show-hide apps ifadesine dokunun ve işaretlemeleri sağlayın.