Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Android’de Uygulamalar Nasıl Gizlenir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Android cihazlar o kadar

Android cihazlar o kadar çok özelleştirilebilir seçenek sunar ki binlerce akıllı telefon ve tablet kullanıcısı için tercih edilen bir işletim sistemidir.
Bir uygulama indirildikten sonra hemen ana ekranın bir parçası olur. Uygulamalarınızı düzenlemeye veya yalnızca belirli uygulamaları gizlemeye çalışıyorsanız bunu bir Android cihazda yapmanız için birçok seçenek vardır. Gelin bunlara göz atalım

İhtiyacınız Olmayan Uygulamaları Kaldırma ve Devre Dışı Bırakma
Android akıllı telefonlar genellikle önceden yüklenmiş birkaç uygulama ile birlikte gelir. Bunların birçoğunu telefondan tamamen kaldıramazsınız. Bu uygulamaları telefonunuzun ayarlarından “Devre Dışı Bırakabilirsiniz”. Bu artık arka planda çalışmayacakları ve artık ana ekranda görünmeyecekleri anlamına gelir.

Uygulamaları Kaldırma
Birçok uygulama size bunları cihazınızdan tamamen kaldırma seçeneği sunar. “Kaldır” a dokunduğunuzda uygulama kaldırılır ve ihtiyacınız olursa tekrar indirmek için PlayStore’a gitmeniz gerekir.

Uygulamaları Gizlemek için Üçüncü Taraf Başlatıcıları Kullanın
Google Play Store’da telefonunuzda tutmak istediğiniz ancak diğer uygulamalarınızla birlikte görünmesini istemediğiniz uygulamaları gizlemek için yararlı uygulamalar vardır. Örneğin; Nova Launcher Google Play Store’da bulunur ve indirildikten sonra uygulamaları standart sistem ana ekranından daha iyi gizlemenizi sağlar.

Diğer Yöntemler
Klasör Oluşturma
Uygulamaları gizlemenin en basit yollarından biri onları klasörlere koymaktır. Uygulama çekmecenizden gizlemek istediğiniz uygulamaya dokunun ve basılı tutun. Başka bir uygulamaya sürükleyin ve otomatik olarak bir klasör oluşturacaktır. Oluşturulduktan sonra bu klasörün adını ve yerleşimini özelleştirebilirsiniz.

Üçüncü Taraf Uygulamaları
Genellikle android’in kendi özellikleri dışındaki uygulamaları indirmek birçok kullanıcının yaptığı bir şeydir. Sizlerde dosyalarınızı uygulamalarınızı gizlemek için bu uygulamaları kullanabilirsiniz.