Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Androidler’de Disk Temizleme İşlemleri!

Android işletim tabanlı telefonlar

Android işletim tabanlı telefonlar sürekli bakım istemese de zaman zaman diskte şişmeler meydana gelebiliyor. Bu da cihazın performansının düşmesine yol açıyor. Peki bu disklerin temizliği nasıl yapılır?

1. En temelden alırsak gereksiz uygulamaları kaldırmanızı tavsiye edeceğiz. Bu sayede depolama alanınızda bir hayli yer açılmış olacak.

2. Uygulamalara girerek hangilerinin veri ve önbellek depoladığını belirleyin ve daha sonra temizleyin. Burada bilmeniz gereken bir nokta var ki store’dan indirdiğiniz spotify whatsapp gibi uygulamaların önbelleğini temizlemek uygulamayı yeni baştan indirdiğiniz duruma gelmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden buna dikkat ederek önbelleği temizleyiniz.

3. Fotoğraflar ve videoların ne kadar yer kaplayacağını sizde çok iyi biliyorsunuz. Bu yüzden onları ayrı bir depolama alanına taşıyın ve telefonunuzda yer açın.

4. Özellikle vurguladığımız indirilenler klasörü mutlaka temizlenmelidir. Bu klasör pek çok bilinmeyen veriyi barındırıyor olabilir bu yüzden buna çok dikkat etmelisiniz.

Peki android cihazlarda boş alan ne kadar olmalıdır?
-8 GB için en az 16 GB boş alan
-16 GB için en az 32 GB boş alan
-32 GB için en az 64 GB boş alan
-64 GB için en az 128 GB boş alan
-128 GB için en az 256 GB boş alan
-256 GB için en az 512 GB boş alan