Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple iPhone 15 Satışları Çin’de Düşerken, Huawei Mate 60 Yükselişe Geçti! Nedenini Öğrenin

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
Apple Inc.’in Çin’deki iPhone

Apple Inc.’in Çin’deki iPhone satışlarındaki düşüş derinleşiyor ve şirketin bu yıl hacimlerde daha fazla düşüş yaşaması bekleniyor. Jefferies analistleri başkanı Edison Lee’nin öncülüğünde yapılan bir analize göre iPhone üreticisinin en son nesli olan iPhone 15 geçen yıl Çin’de beklenmedik bir şekilde yavaş bir başlangıç yaptı ve bu durum en son %30’luk yıllık düşüşe kadar genişledi.

Lee ve meslektaşları Pazar günü yayınladıkları bir notta endüstri kontrollerine dayanarak bu bilgiyi verdiler. Ülkenin geri kalan mobil pazarı Aralık ayında büyüdü ve Huawei Technologies Co. yeni Mate 60 cihaz serisiyle en hızlı büyüyen marka oldu.

iPhone 15’in satışa çıkmasından haftalar önce Huawei’nin Mate 60 Pro’nun tanıtımı. Çin’de üretilen yeni bir sistem işlemcisiyle çalışıyor. Apple’dan bazı müşterileri geri kazanmak için vatansever bir coşku uyandırdı. Jefferies Huawei’nin 2023’te 35 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaptığını tahmin ediyor ancak bazı tedarik kısıtlamaları bu sayının daha büyük olmasını engelledi.

iPhone 15 Pro Max Ekran

Apple Aralık ayında çift haneli bir hacim düşüşü yaşadı ve Jefferies 2024 için benzer bir düşüş öngörüyor. Apple’ın akıllı telefon serisindeki indirimler geçen hafta çeşitli çevrimiçi alışveriş portallarında arttı bu da ortalama satış fiyatını düşürdü ancak hacimde büyüme sağlamadı.

Apple 2020’de ABD yaptırımlarının Huawei’yi dünyanın önde gelen çip üreticilerinden örneğin Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.’dan kesmesi sonucu Çin’de pazar payı kazandı. Shenzhen merkezli elektronik firmasının mobil pazarda rekabetçiliğe dönüşü pazar payını geri kazanmasını sağladı ve şimdi Apple’ın iOS ve Alphabet Inc.’in Android’ine rakip olacak kendi yazılım ekosistemini geliştiriyor.