Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple iPhone’ye Virüs Bulaşır Mı?

Bugün ki konumuz Apple’ın

Bugün ki konumuz Apple’ın İOS iletişim sistemini kullanan iPhone’ye virüs girer mi ? Konusundan bahsedeceğim.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgisayarımıza bulaşan virüsler maalesef artık kullandığımız cihazlara da bulaşabiliyor. Özellikle Android cihazlarda bu sorunla çok fazla karşılaşıyoruz. İphone kullanıcıları da bu sorunu yaşayabilirler mi merak etmeye başladılar.

Öncelikle eğer bahsettiğiniz virüs e-mail yada başka yollarla bulaşan ve telefonumuzun sistem dosyalarına yada diğer uygulamalara yerleşerek kendini başka telefonlara bulaştıran ve telefonumuzun işleyişini bozan program parçacıklarından bahsediyorsak eğer iPhone’ye tabi ki de bulaşmaz. Çünkü İOS işletim sistemi diğer işletim sistemlerine göre daha kapalı bir sistemdir. Bırakın virüs girmesini bizler bile istediğimiz uygulama programları İOS sistemine yükleyemeyiz.

Zaten İOS işletim sistemli iPhone’ye uygulama yüklemek istersek tek adresimiz App Store’dur. Bu yüzden başka yerden zaten yükleme yapamadığımız için virüs de giremez. Ama tabi ki kullanıcıların akıllarına bu sefer de Safari ve Crome’den virüs bulaşabilir mi diye düşünüyorlar.

Safari ve Crome üzerinden İOS işletim sistemine virüs bulaşma ihtimali yoktur. Çünkü zaten İOS işletim sistemi sizin web tarayıcılarını kullanarak uygulama ve program indirmenize izin vermiyor bu yüzden de virüs bulaşma ihtimali bile yok.

Yani kısacası İOS işletim sistemine virüs bulaşma ihtimali çok düşük. İphone ve iPad Jailbreak yapılmadığı zaman Apple İOS kapalı bir kutudur. Jailbreak yapılması durumunda cihaz tehlikelere açık olabilir.

iCloud Güvenliği İçin Neler Yapılabilir;

1- Güvenliğiniz için şifrenizi hemen değiştirin.

2- Şifrenizi değiştirirken kaliteli bir şifre için harf ve sayıları karışık bir şekilde kullanarak şifre oluşturmalısınız.

3- iCloud’da fotoğraf paylaşımı ayarınızı kapatmanızı tavsiye ederim.