Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple, MicroLED Ekran Hayalini Rafa Kaldırdı!

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
Apple’ın gelecekteki akıllı saatleri

Apple’ın gelecekteki akıllı saatleri örneğin Apple Watch X için MicroLED ekranlar üzerinde içeride çalışmalar yaptığına dair söylentiler vardı. Ancak yeni bir rapor Cupertino firmasının bu geliştirmeyi durdurduğunu iddia ediyor.

Bloomberg’e göre Apple’ın akıllı saatler için MicroLED ekran çalışmalarını durdurduğu bildiriliyor. Bu kararın şirketin kendi kendine sürüş yeteneğine sahip otomobil projesinden vazgeçme kararıyla aynı zamanda alındığı görülüyor; bu da geçtiğimiz Şubat ayının sonlarında rapor edilmişti.

Apple Watch Series 9 Saat

Apple’ın kendi iç geliştirme planlarını neden terk ettiğine dair olarak rapor şirketin projeyi çok karmaşık ve maliyetli bulduğunu belirtiyor. Bu analist Ming-Chi Kuo’nun 1 Mart 2024’te “Apple Micro LED Apple Watch projelerini iptal etti” şeklinde yaptığı açıklamayla örtüşüyor.

Ancak Kuo’ya göre maliyetli olmasının yanı sıra “Apple Micro LED’in bu ürüne önemli bir değer katamayacağını düşünüyor.”

Apple MicroLED Akıllı Saat Ekranı Projesini İptal Etti:

  • Yeni bir rapor Apple’ın kendi bünyesinde MicroLED akıllı saat ekranları geliştirme girişimini sonlandırdığını iddia ediyor.
  • Apple’ın ekranların geliştirilmesinin çok karmaşık ve maliyetli olduğunu bulduktan sonra projeyi iptal ettiği bildiriliyor.
  • Kendi bünyesinde üretilen MicroLED ekranlar Apple’ın Samsung gibi tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmasını sağlayacaktı.

Birbirleriyle karşılaştırıldığında MicroLED ekranlar genellikle renk ve netlik açısından OLED’i geride bırakır daha derin kontrast ve her açıdan daha tutarlı görüntüleme sunar. Aynı zamanda MicroLED’ler parlaklık ve uzun ömür açısından bir avantaja sahiptir.

Eğer Apple bu hedefini gerçekleştirebilseydi Samsung ve LG gibi tedarikçilere olan bağımlılığını azaltabilirdi. Şimdi Apple kendi içinde geliştirme planlarından vazgeçtiğine göre bu tedarikçilerden henüz kurtulamayacak.