Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple Pay Nedir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
İOS 8.1 ile hayatımıza

İOS 8.1 ile hayatımıza giren Apple Pay hakkında herkesin kafasında bir soru işareti var. Biz size bu yazımızda Apple Pay hakkında bilgiler vereceğiz.

Apple Pay kredi kartlarında olduğu gibi temassız ödeme yöntemiyle çalışan bir sistemdir. Bu özelliği destekleyen bölgelerde kartları iPhone’unuza ya da Watch’unuza tanımlayabiliyor kartlarınızı yanınızda taşımadan NFC teknolojisi aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Bu teknolojinin temel çalışma prensibi ise NFC’ye dayanıyor. Ödeme öncesi Touch ID ya da Face ID gibi çeşitli güvenlik önlemleri ile biyometrik kimlik doğrulaması yapılıyor.

Apple Pay Kullanmak için ise;
-VPN kullanarak İngiltere sunucusuna bağlanın.
-PayPal İngiltere hesabı oluşturun.
-Sonra App Store İngiltere hesabı açın.
-App Store hesabınız ile PayPal hesabınızı eşleştirin.
-Boon. uygulamasını indirin.
-App Store hesabı açarken kullandığınız adresi boon. için de kullanın.
-Add to Apple Wallet butonuna basın.
-Şimdi kullanabilirsiniz.

Apple Pay şuan için Türkiye’de kullanılamıyor. Bu yüzden sizlere İngiltere hesabı açmanız gerektiğini söyledik. Yeni App store hesabında ülkeyi United Kingdom olarak seçmeyi unutmayın. Hesabı açtığınızda statünüz Start olacak. Bunu bir üst seviye olan Basic olarak revize etmeniz gerekecek. Bunun için bir adres bilgisine ihtiyacınız olacak. Bu kısımda aynı adresi kullanın. Boon’a minimum 10 Pound maksimum ise 250 Pound yükleme yapılabiliyor. Yüklemeyi 3D Secure özellikli herhangi bir kart ile yapabilmeniz mümkün. Bunu da yaptıktan sonra kartınızı Türkiye’de ya da herhangi bir ülkede temassız olarak kullanabilirsiniz.