Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple Vision Pro: Artırılmış Gerçeklikte Çığır Açan Yeni AR Kaskı Tanıtıldı!

Apple Vision Pro Apple’ın

Apple Vision Pro Apple’ın AR (Artırılmış Gerçeklik) kaskı olarak tasarlanmış bir cihazdır. Kask AR teknolojisinde çığır açmayı hedeflerken VR’a da geçiş yapabilme özelliği sunmaktadır. Vision Pro’nun tasarımı izole edici değildir ve gözlerinizi ve ifadelerinizi dışarıdan görüntüler. Bu sayede tamamen dalmış bir deneyim yaşarken çevrenizdeki insanları da görebilirsiniz.

Kask bir kontrolcü içermez ve dokunma ve kaydırma hareketleriyle seçim yapmanıza olanak tanır. Ayrıca sesli komutlar da verebilirsiniz. Bluetooth aksesuarlarını destekler ve içindeki Mac’inizi kullanmanıza izin verir. Vision Pro çevrenizdeki insanları göstermek için parlayan bir ekran kullanırken gerçek dünyayı tam renkli olarak görmenizi sağlar ve 3D nesneleri gerçek dünya alanına yansıtabilirsiniz.

Vision Pro M2 çip tarafından desteklenen özel bir medya yardımcı işlemcisine sahiptir. Uzamsal fotoğraf ve video çekebilir ve aydınlık bir ortamda karanlık bir tiyatroyu simüle edebilir. Kaskın pil ömrü harici pil ile 2 saate kadar çıkabilir. Lensler gözlük takanlar için Zeiss tarafından üretilen manyetik optik eklerle uyumlu hale getirilebilir.

Vision Pro’nun fiyatı 3.499 dolar olarak belirlenmiştir. Microsoft ve Zoom gibi uygulamalar visionOS için optimize edilmiştir. Bu kask Apple’ın AR ve VR alanında iddialı bir adım atması ve endüstri uzmanlarından övgü almasıyla dikkat çekmektedir.