Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple Watch’ın Yeni Patent Başvurusu: Yüzücüler için Hayat Kurtarıcı Asistan

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Apple Watch’un sağlık odaklı

Apple Watch’un sağlık odaklı özellikleri daha şimdiden kullanıcılarının ciddi durumlarda tıbbi yardım almalarını sağlamış durumda. Araba kazalarını tespit eden sistemler gibi acil durum özellikleri de içeren bu akıllı saatlerin yetenekleri sürekli artıyor.

Apple’ın son patent başvurusu ise yüzücüleri hedefliyor! Bu yeni özellik sayesinde Apple Watch su altındaki tehlikeleri algılayarak bir nevi “dijital havuz asistanı” olabilecek.

Apple Watch Dijital Havuz Asistanı

Sensörler Boğulma Riskini Algılayabilir

PatentlyApple’ın belirttiğine göre ortalama bir insan su altında nefesini 30 saniye tutabilirken eğitimli kişilerde bu süre iki dakikaya kadar çıkabiliyor. Fakat 4-6 dakika su altında kalmak kalıcı hasarlara hatta ölüme sebep olabiliyor.

Gelecekteki Apple Watch modelleri sensör verilerini işleyerek yüzücünün boğulma tehlikesi altında olup olmadığını anlayabilecek. Saatin suda olağan dışı hareketler fark etmesi durumunda çevredeki cihazlara uyarı mesajı gönderebilecek.

Apple Watch Series 10 Saat

Her Türlü Havuzda Etkili

Patentte bu sistemin hem halka açık ve özel havuzlarda hem de doğal ortamlarda çalışabileceği belirtiliyor. Örneğin; havuzda yüzen birinin Apple Watch’u düzensiz yüzme hareketleri veya anormal veriler tespit ettiğinde radyo frekans (RF) mesajı yayacak.

Bu mesaj yakındaki telefon tablet akıllı saat gibi cihazlara ya da havuzdaki bir kontrol istasyonuna ulaşacak. Uyarıyı alanlar sesli veya titreşimli bildirimle tehlikedeki yüzücüye hemen müdahale edebilecekler.

Önemli Bir Soruna Çözüm Getirebilir

Apple’ın patent açıklamasında ABD’de her yıl 3500’den fazla kişinin boğulma sonucu hayatını kaybettiği ve bunun en yaygın 5. kaza tipi olduğu belirtiliyor. Bu yeni sistemle Apple göz ardı edilemeyecek bir soruna çözüm getirmeyi hedefliyor.

Elbette her patent başvurusu mutlaka ürüne dönüşmüyor bunu akılda tutmakta fayda var. Fakat bu teknolojinin hayat kurtarma potansiyeli Apple’ın bu fikri bir noktada gerçeğe dönüştüreceği umudunu veriyor.

Kaynak: USPTO