Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple’ın iPhone’ları Nerede Üretiliyor?

Apple’ın kutularında Kaliforniya’da tasarlandı

Apple’ın kutularında Kaliforniya’da tasarlandı yazıyor. Peki gerçekte iPhone’lar nerede üretiliyor? İşte tüm detaylar…

iPhone modelleri çok eskiden beri bir marka olarak akıllarda yer alıyor. Ailemiz ve arkadaşlarımızda genelde Android telefonlar olmasına rağmen kişilerin Apple ürünlerini kullanmasından sonra vazgeçmediği de bir gerçek.

Peki iPhone nerede üretiliyor?

iPhone’larınızın Çin’de Foxconn tarafından üretildiğini söyleyebiliriz. Yinede bu kadar net olmamaız gerekli. Çünkü Foxconn’un tek Çin’de değil Güney Kore Malezya ve Çek Cumhuriyeti gibi birçok alanda fabrikası bulunuyor. Hemde iPhone’un tüm parçalarını Foxconn üretmiyor.

Daha detaylı açıklama ister misin?

Apple‘ın Çin’de montajlandığı doğru. Ancak Foxconn ve Pegatron iPhone’ları tam anlamıyla birleştiriyor yada topluyor diyebiliriz. Yinede toplanan bu parçalar nereden geliyor?

Apple’ın işlemcisi Güney Kore’de Samsung ve Tayvan TSMC‘den gelmekte. Kamerası ise TSMC ve Sony’den geliyor. Cam ise gorilla Glass olarak ABD’de Corning’den gelmekte. Depolama alanları ise Samsung ve Toshiba’dan geliyor.

Yani anlayacağınız birçok parça dışarıdan geliyor ve Foxconn ise bu parçaları topluyor. Üretim yeri olarak yansıtılıyor.