Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aynı WhatsApp numarasını iki telefonda aynı anda kullanma

https://mobil13.com.tr/author/hafize
Akıllı telefonlarda ve iPad’de

Akıllı telefonlarda ve iPad’de Android tablette WhatsApp nasıl kullanılır?

Artık aynı WhatsApp numarasını iki telefonda aynı anda kullanabilirsiniz.

WhatsApp mobil cihazlar için en yaygın kullanılan ve güçlü mesajlaşma uygulamasıdır kendi içinde bir sınırlama vardır. Herhangi bir zamanda yalnızca bir cihazda kullanılabilir. Ancak daha büyük bir ekranın rahatlığını ve fiziksel klavyeyle yazmanın rahatlığını istiyorsanız bilgisayarınızı veya dizüstü bilgisayarınızı kullanarak WhatsApp’ın web sürümüyle eşleştirebilirsiniz. Bir tarayıcı açın ‘web.whatsapp.com’ URL’sini tıklayın ve akıllı telefonunuzu ekranda görüntülenen QR kodu ile eşleştirin. WhatsApp messenger’ınız daha sonra aynı anda masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızda da kullanılabilir.

Android Windows veya Apple olsun WhatsApp’ın bir tablet üzerinde kullanılamayacağını hepimiz biliyoruz. WhatsApp’ın tablet versiyonu bulunmadığından sınırlamalar eşit derecede bulaşıkları yıkıyor. Arama özelliklerine sahip bir tabletiniz olmadığı sürece (SIM kartı takma ve onu büyük bir telefon olarak kullanma seçeneğiniz vardır) WhatsApp’ı kullanamazsınız. Ancak iPad’inizde WhatsApp kullanmak istiyorsanız masaüstünüzde nasıl kullanacağınıza benzer şekilde ‘neredeyse’ imkansızdır. Tabletin tarayıcısı cihazı mobil bir birim olarak algılar ve web sürümünün açılmasına izin vermez. Bunun yerine WhatsApp uygulamasını indirmek için sayfaya götürür. Bu basit bir hile ile geçersiz kılınabilir.

Kullanmanız gereken tek şey mobil tarayıcının bir web sitesini masaüstü olarak açmasına izin veren bir özelliğe sahip olan Firefox’tur. Temelde bir masaüstü tarayıcısı olarak kendini simüle eder web sitesine bir masaüstü bilgisayar olduğunu söyler ve masaüstü web sitesini ekrana getirir.

WhatsApp’ı bir mobil cihazdan kullanmak için veri veya Wi-Fi bağlantılı ikinci bir akıllı telefona ihtiyacınız var. Android tablet için sadece önündeki adımları takip edin. Cep telefonunuza veya Android tabletinize Firefox’u indirin ve ‘web.whatsapp.com’ URL’sini açın. Tarayıcının sizi indirme sayfasına götürdüğünü göreceksiniz. Basitçe elips (…) veya seçenek simgesine dokunun ve ‘Masaüstü sitesi iste’ seçeneğini belirlediğinizde sayfa QR kodunu tarayabileceğiniz masaüstü moduna geçer. Telefonda WhatsApp’a kayıtlı olan WhatsApp’ı açın ve QR kodunu tarayın; ikinci akıllı telefonunuz veya tabletiniz de aynı WhatsApp’a erişmenizi sağlar.

İPad kullanıcıları için Firefox numarası çalışmıyor. Ancak Safari tarayıcısının kendisini kullanabilirsiniz. Safari’yi açın WhatsApp web sitesine gidin ve oradaki WhatsApp Web bağlantısına tıklayın. Her zamanki gibi tarayıcı ihtiyaç duyduğunuz gibi kullanmanıza izin vermez. Şimdi yenile simgesine (url alanının solunda bulunur) dokunup basılı tutun ve açılır pencereden ‘Masaüstü sitesi iste’ seçeneğini seçin. Yukarıda açıklandığı gibi yapın.

Bu artık senin. Artık aynı WhatsApp hesabını iki cihazda aynı anda kullanabilirsiniz. Bu nedenle tabletinizi iş oyun veya okuma için kullanıyorsanız WhatsApp için akıllı telefonunuz ve tabletiniz arasında sürekli çalışmaya gerek yoktur. İhtiyacınız olan tek şey bir internet bağlantılı akıllı telefon tablet veya iPad.