Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bataryası Şişen Akıllı Telefona Ne Yapmalıyız?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Hepimiz hemen hemen bir

Hepimiz hemen hemen bir akıllı telefona sahibiz ve birçoğumuz batarya ile ilgili birtakım sıkıntılar yaşıyoruz. Peki ama bataryası şişen akıllı telefon ne yapılmalı ve ne yapılmamalı? Bu rehberimizde bataryası şişen akıllı telefona yapılması gerekenler ile karşınızdayız.

Gündelik hayatınızda kullandığınız dizüstü bilgisayarlar akıllı telefonlar giyilebilir aksesuarlar ve aklınıza gelebilecek pek çok ürün lityum iyon bataryalar ile çalışır.
Söylememiz gereken ilk şey şu ki söz konusu şey kompaktlık olduğunda lityum iyon bataryalar harikadır. Bu noktada küçük bir alanda yüksek enerji yoğunluğu düşük deşarj oranı ve çok küçük hafıza etkisi sunarlar ve bu nedenle onları hemen her taşınabilir üründe görürüz. Kazara da olsa lityum iyon piller aşırı akıma maruz kaldığında aşırı ısındığında ya da sadece yaşlandığı için arızalandığında hücreler yanıcı bir etkiye sebep olabilir.
Şişen bataryanın devreye girdiği yer de burasıdır. Bataryalar normal koşullarda güvenlik önlemi olarak gazın güvenli bir şekilde dışarı atılmasını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu da evinizde ya da cebinizde istenmeyen bir yangını ya da patlamayı önler.

Bataryası Şişen Akıllı Telefona Ne Yapmalıyız?
Başlamadan önce lityum iyon bataryaların çoğu zaman gerçekten güvenli olduklarının altını çizmek istiyorum. Bu bataryaların içerisinde birden fazla güvenlik önelemi (aşırı şarj koruma devreleri sıcaklık göstergeleri vb.) vardır. Temelde şişen bataryanızın çoğu zaman patlamamasının ardında yatan sebepler de bu güvenlik önlemleridir.
1- Cihazı Şarj Etmeyin ve Kullanmayın
2- Bataryayı Çıkarın (ara ara dinlendirmek gerekir)