Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayar Hafızası Arttırma Yöntemleri Neler? Hızlı Bilgisayar için Bu Aşamaları İzleyin!

Bilgisayar hafızası arttırma yöntemleri, hızlandırma için gereklidir. Yavaşlamış bilgisayarınız için hafıza problemini çözmelisiniz.

Bilgisayar hafızası arttırma yöntemleri,

Yavaşlayan bilgisayarınızın sebebi hafızasının azalması olabilir bu yüzden bilgisayar hafızası arttırma yöntemleri sizin için önem arz edecektir.

Teknik olarak SSD, hard disk ya da RAM desteği hafızada rahatlık sunacaktır. Ancak bunun dışında da yapabilecekleriniz mevcuttur:

Disk Temizleme Özelliği

Bilgisayarınızda yer alan Disk Temizleme özelliğini kullanabilirsiniz. Başlat’a tıklayın ve arama bölümüne ‘Disk Temizleme’ yazın. Sürücü ve bölüm belirledikten sonra ‘Sistem dosyalarını temizle’ seçeneğine tıklayarak işlemi başlatın.

Gereksiz Uygulama ve Programları Kaldırın

Başlat’a tıklayın Uygulama ya da Program Ekle Kaldır yazın. Karşınıza çıkan alanda boyutlarına ya da kullanım durumunuza göre gereksiz uygulamaları kaldırın.

Dosya ve Görüntüleri Temizleyin

Her ne kadar bilgisayar hafızası telefonlara göre fazla olsa da kullandığınız görsel ve videoların boyutlarına göre hafızanızı doldurmuş olabilirsiniz. Bunları silerek ya da kalıcı başka bir alana taşıyarak yer açabilirsiniz

Kaynak: Haber Merkezi