Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayara Bulaşan Virüs Nasıl Temizlenir?

Günümüzde hepimizin iç içe

Günümüzde hepimizin iç içe yaşadığı internet bir noktada kötü amaçlı yazılımlar için oldukça geniş bir yuva diyebiliriz. Bilgisayarınızı gözetleyen verilerinizi bozan sabit sürücünüzü yok eden ya da cihazınızın kontrolünü binlerce kilometre ötedeki birine veren bu yazılımlar ne şekilde olursa olsun çeşitli sorunlara sebep olurlar.

PC'ye Virüs Bulaştığı Nasıl Anlaşılır ? Virüs Bulaşınca Ne Yapılmalıdır ? - PC Hocası

Nitekim internetin dört bir yanı kötü amaçlı yazılım örnekleri ile dolu olduğu için bir saldırının kurbanı olmanız an meselesi olabilir. Eğer bilgisayarınızın bir virüsün kurbanı olduğundan düşünüyorsanız ilk tavsiyemiz sakin olmanızdır.
Bu gibi durumlarda bilgisayarı temizlemeniz ya da her şeye sıfırdan başlamanız gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak genellikle verilerinizi koruyarak kötü amaçlı yazılımları kaldırmanız mümkün olacaktır. İşlem sırasında bazı verileri kaybedebilirsiniz ancak muhtemelen her şeyi değil.

Öncelikli olarak yapmanız gereken şey bilgisayarınızda gerçekten bir virüs olup olmadığını anlamaya çalışmaktır. Bilgisayarınız her zamankinden çok daha yavaş ise internet tarayıcınız her zamankinden farklı gözüküyorsa veya otomatik olarak farklı internet sitelerini açıyorsa bu bazı kötü amaçlı yazılımlarla temasta olduğunuzu işaret ediyor.

Bilgisayardaki Virüsler Nasıl Temizlenir?
-Antivirüs Yazılımı ile Virüs Temizleme
-Güvenli Mod ile Virüs Temizleme
-Bilgisayarı Sıfırlayarak Virüs Temizleme
Virüsten kaçınmak için dikkat etmeniz gerekenler ağır bir yük gibi gözükebilir ancak virüsün çarptığı bir bilgisayarı tamir etmekten çok daha zahmetsizdir.