Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayarda Yazıcı İsmini Değiştirme İşlemi

Bu yazımızda bilgisayar üzerinden

Bu yazımızda bilgisayar üzerinden yazıcı ismini değiştirme işleminin nasıl olacağı konusunda yardımcı olacağız. Bilgisayarınıza bir yazıcı bağladığınız zaman isim olarak o yazıcının markası ve modeli karşınıza çıkar. Eğer aynı markadan iki farklı yazıcı kullanıyorsanız karıştırabilirsiniz ve yanlış yazıcıdan çıkarabilirsiniz. Yazıcı ağ üzerinde farklı bir bilgisayara kayıtlı ise bu konuda sorun yaşayabilirsiniz. Eğer siz de bu sorunu yaşıyorsanız ve yazıcınızın adını değiştirmek istiyorsanız bu konuda sizlere yardımcı olacağız.

Eğer Windosw işletim sistemine sahipseniz ya da eski sürüm XP Vista kullanıyorsanız yazıcının ismini değiştirme konusunda hemen hemen aynı işlemi uygulayacağız. Yazıcının ismini değiştirmek için yazıcınızın üzerine gelin ve fare ile sağ tuş tıklayın. Daha sonra ‘Yazıcı Özellikleri’ alanına gelin. Karşınıza çıkacak olan pencerede yazıcının ismini göreceksiniz. Bu alan üzerinden yazıcı ismini değiştirebilirsiniz. Daha sonra kutu içinde yazıcının ismini belirleyeceğiniz ismi girin. İsmi değiştirdikten sonra ‘Uygula’ tuşuna tıklayın. Bu adımlar sayesinde yazıcı ismini değiştirmiş olursunuz.

 

Eğer yazıcı diğer bilgisayarlarda paylaşımda ise ‘Paylaşım’ alanına geçiş yapın. Paylaşım alanında bulunan ‘paylaşım adı’ üzerinden yazıcı adını değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer yazıcı ağ üzerinde farklı bilgisayara kayıtlı ise yazıcıdan çıktı alamayacağınızı belirtelim.  Yukarıda yer alan adımlar sayesinde bilgisayara bağlı olan yazıcının ismini değiştirebilirsiniz. İşlemler bu kadar kısa ve basittir. Fakat yazıcının başka bilgisayara kayıtlı olup olmadığına dikkat edin.