Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgisayarımın İçinde Olan Donanımlar: Grafik, CPU Ve RAM Özellikleri

https://mobil13.com.tr/author/manager
İster bir oyun veya

İster bir oyun veya yazılım programının bilgisayarınızda çalışıp çalışmayacağını merak ediyor olun isterse biraz daha fazla güç veya depolama sağlamak için onu yükseltmek istiyor olun başlangıç ​​noktası her zaman neyle çalıştığınızı bilmek olacaktır. Bu sizin daha bilinçli bir şekilde Pc’nizi tanıyıp kullanmanıza sebep olacaktır ki bu sizin için çok iyi birşey. Peki PC’nizin içinde hangi donanım var?

AMD veya Intel işlemci seçenekleriyle tek bir dizüstü bilgisayar modeli mevcut olabilir ve farklı miktarlarda depolama veya RAM içerebilir ki bugünlerde aynı işletim sistemini bile çalıştırmayabilirler.

Bilgisayarın Özelliklerini Öğrenme
Windows 10’da bu çok basittir ve aygıt yöneticisi aracılığıyla mümkündür. Buna sol alttaki Windows simgesine sağ tıklayıp aygıt yöneticisi’ni seçerek veya ekranın altındaki arama alanına adını yazarak erişebilirsiniz.

Bakılacak başka bir iyi yer Windows simgesine sağ tıklayarak veya arama çubuğuna Sistem yazarak erişilebilen Sistem ayarlarıdır. Bilgisayarınızın adını işlemcisini ve yüklü bellek miktarını öğrenmek için Hakkında bölümüne gidin. Hangi işletim sistemini çalıştırdığınızı öğrenmek için biraz daha aşağı kaydırın.

Bilgisayardaki Grafik Kartı
Windows’un herhangi bir sürümünde Denetim Masası’nı açın (veya bulamıyorsanız başlat menüsünde arayın) ardından Aygıt Yöneticisi’ni arayın.
Şimdi karşınıza çıkan sayfadan ekran bağdaştırıcılarını açın. PC veya dizüstü bilgisayarınızın hangi grafik kartını kullandığını göreceksiniz.