Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Powerbankin Gerçek Kapasitesi Nasıl Ölçülür?

Eğer telefonunuzla priz diplerinde

Eğer telefonunuzla priz diplerinde oturmak istemiyorsanız bir powerbank sahibi olmanız gerekir.
Günümüzde satın aldığınız bir powerbank pazarlaması sırasında kullanılan kapasitesinin yalnızca üçte ikisini cihazlarınıza aktarabilir. Peki ama neden?

Powerbank Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler1- Güç Çıkışı
Örneğin taşınabilir bataryanız 20000 mAh kapasitesinde ise bunu 37 ile çarpmak mWh cinsinden ölçülen toplam enerjinin 74000 mWh olduğunu gösterir. Bununla birlikte bir akıllı telefon 5 Volt’ta şarj olur ve 74000 mWh’ı beşe bölmek – tekrar mAh’e dönüştürmek için – akıllı telefonunuzu şarj etmek için 14800 mAh kapasitesinde bir bataryaya sahip olduğunuzu gösterir.

2- Verimsizlik
Ufak bir denklem olarak taşınabilir bataryanızın toplam aktarılabilir enerjisinin yüzde 10 oranındaki kısmının verimsizliğe kurban gittiğini söyleyebiliriz. Yani 20000 mAh kapasitesindeki bir taşınabilir bataryanın 14800 mAh’lik toplam aktarılabilir enerjisinin yüzde onunu çekip aldığımızda elimizde 13320 mAh kapasitesinde bir enerjinin kaldığını söyleyebiliriz.

Sonuç olarak baktığımızda 20000 mAh kapasitesindeki bir taşınabilir batarya 5000 mAh kapasitesindeki bir akıllı telefonu 4 kez şarj etmez. Bunun yerine elde ettiğiniz kullanılabilir enerjiden yola çıkarak 266 kez şarj edebileceği sonucuna ulaşıyoruz.