Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bozuk RAM Nasıl Anlaşılır? Nasıl Kontrol Edilir?

Bozuk Belleği Tanılama Kontrol

Bozuk Belleği Tanılama Kontrol Etme ve Test Etme

Nadir de olsa bilgisayarınızdaki bellek yongalarının (aka RAM) bozuk olabileceği zamanlar vardır. Genellikle bilgisayardaki diğer tüm bileşenlerden daha uzun süre dayanırlar çünkü hareketli parçaları yoktur ve çok az güç kullanırlar. Bellek yongaları herhangi bir bilgisayar için en önemli bileşenlerden biri olduğundan herhangi bir sorun veya sorun derhal garip ve bazen de kafa karıştırıcı yollarla kendini gösterir.

Bir sorunu bir RAM sorunu olarak anında teşhis etmek zordur çünkü çoğu bilgisayarda birden fazla RAM yongası vardır ve hepsi bir kerede başarısız olmaz. Biri başarısız olduğunda ve diğerleri düzgün çalıştığında çeşitli garip davranışlar ortaya çıkmaya başlar. İşte bir PC’de bazı kötü bellek belirtileri.

RAM Sorun Belirtileri

1. Windows hangi uygulamayı kullandığınıza bakmaksızın bir anda dakikalarca donacaktır. Word’ü açmak 2 dakika IE’yi açmak 3 ila 4 dakika sürebilir. Genellikle performans sorunları ilk ortaya çıkan ve kolayca bir virüs veya kötü amaçlı yazılım olarak yanlış anlaşılabilir.

2. Ölümsüz mavi ölüm ekranına sahip olursunuz ancak yeni bir donanım eklemeden veya yeni bir yazılım yüklemeden. Mavi ekranları alıyorsanız ve herhangi bir yeni sürücü veya Windows güncelleştirmesi yüklemediyseniz mavi ekrana neden olan bir bellek sorunu olabilir.

3. Bir şey yapmanın ortasındayken PC rastgele yeniden başlar. Rastgele yeniden başlatmalar birçok farklı faktöre de bağlanabilir ancak bu sorunu belirtilenlerin herhangi biriyle birlikte yaşıyorsanız bu muhtemelen bir RAM sorunundan daha fazlasıdır.

4. Dosyaların sisteminizde bozulmaya başladığını fark etmeye başlarsınız. Bazı dosyalar üzerinde çok fazla çalışıyorsanız ve düzgün kaydetmediklerini veya verilerin bozulduğunu fark ederseniz onu sabit sürücüye veya belleğe daraltabilirsiniz. Tanılama araçlarını sabit sürücüde çalıştırdıysanız ve her şey yolundaysa bu okuma / yazma hatalarına dosyanın parçaları RAM’de depolandığında neden olabilir.

5. Ekranda garip renkler veya çizgiler belirmeye başlar veya aniden bozuk görünüyor. Bazen bellek sorunu o kadar kötü olabilir ki ekrana gönderilen veriler bozulur ve bu nedenle hatalı görüntülenebilir.

6. Bilgisayarı başlattığınızda bir bip sesi çoklu bip ve sürekli bir bip sesi duyarsınız. Üreticinize bağlı olarak bir dizi bip sesiyle ilgili bir hafıza sorunu bildirilecektir. Bunu bir çok Dell makinesi gördüm. Bilgisayar bip sesi çıkardığında neredeyse her zaman bir RAM problemidir.

RAM Sorunlarını Teşhis Etme

Bir sonraki adım PC’nizde yüklü olan ve soruna neden olan fiziksel RAM olup olmadığını belirlemektir. Bunu iki yoldan biriyle test edebilirsiniz: ya RAM’i kontrol eden yazılımı çalıştırın ya da bilgisayarı fiziksel olarak açın ve RAM’i kapatın.

İdeal yöntem bilgisayarı açmak ve bir seferde bir RAM çubuğu çıkarmak ve sorunların çözülüp çözülmediğine bakmaktır. Örneğin iki çubuğunuz varsa birini çıkarın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Sorun devam ederse bilgisayarı kapatın ve çıkarttığınızı geri çekin ve diğerini çıkartın.

İkiden fazla RAM çubuğunuz varsa aynı prosedürü izleyin. Yalnızca bir RAM belleğiniz varsa başka bir çubuk satın almanız veya mümkünse başka bir bilgisayardan uyumlu bir çubuk kullanmaya çalışmanız gerekir. Her bilgisayar belirli bir RAM türü alır bu nedenle başka bir PC’den bir çubuğun kendinize uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

Yazılım tarafında bellek sorunlarını gidermek için kullanabileceğiniz çeşitli programlar ve araçlar vardır.

Windows Bellek Tanılama Aracı

Başlamanın en kolay yolu Windows’ta yerleşik olan Windows Bellek Tanılama Aracı’nı kullanmaktır . Bunu elde etmek için Denetim Masası’nı açın ve ardından Yönetimsel Araçlar’ı tıklayın . Ayrıca Denetim Masası’nı açabilir ve sadece kelime hafızasını arama kutusuna yazabilirsiniz . Bilgisayarınızın hafıza sorunlarını teşhis etmek için bir bağlantı göreceksiniz .