Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bütün Google Fotoğrafları Nasıl Silinir?

Google Fotoğraflar sizin için

Google Fotoğraflar sizin için iyi bir şekilde çalışsa da hesabınızı ve fotoğraflarınızı silmek istediğinizde biraz zamana ihtiyacınız olacaktır.

Neyse ki bu süreç yeterince basittir ve Google Fotoğraflar film rulonuzdaki fotoğrafları temizlemek sadece birkaç dakikanızı alır.

Haydi Google fotoğraflarınızı kalıcı bir şekilde nasıl silebileceğinize hızlıca göz atalım.

FOTOĞRAFLARI GOOGLE FOTOĞRAFLARDAN KALICI BİR ŞEKİLDE NASIL SİLERİM?

Bahsedildiği üzere Google Fotoğraflardan fotoğrafları silmek oldukça zahmetsiz bir işlemdir. Fotoğraflarınızı cihazınıza ya da bir başka depolama platformuna yedekledikten sonra fotoğraflarınızı kaldırmak ya da film rulonuzu silmek için yalnızca birkaç adımı takip etmeniz gerekecektir.

FOTOĞRAFLARINIZI YEDEKLEYİN

İlk olarak Google gereksiz fotoğrafları başka bir cihaza yedeklemenizi ya da depolamanızı isteyecektir. Google tek seferde fotoğraf albümlerini ve hatta geniş grupları almaya izin verdiği için kolayca yedekleyebilirsiniz. Bunların hepsi küçük zip denilen dosyaya sıkıştırılacaktır. Eğer tüm fotoğraflarınızı kaydetmek isterseniz Amazon Prime Photo gibi yedekleme servisine ihtiyacınız olacaktır.

Google Fotoğraflarınızın senkronize edildiğini bu yüzden Google Fotoğraflardan silinen fotoğraflarınızın aynı zamanda cihazınızdan da silineceğini unutmayın.

Mobil cihazınızdaki fotoğrafların artık senkronize olmaması için Google Fotoğraflar’da ‘’yedekle ve senkronize et’’ özelliğini kapatmanız gerekir.

WEB TARAYICINIZI KULLANARAK FOTOĞRAFLARINIZI SİLİN.

Google Fotoğraflar’dan fotoğraflarınızı kaldırmak için şu adımları yapmalısınız.

  1. Google Fotoğraflar’a giriş yapın.
  2. Sağ tarafta albümlere tıklayın.
  3. Albümlerden birine tıklayın.
  4. Beyaz bir onay işareti gelene kadar ilk resmin üzerine gelin.
  5. Mavi olması için onay işaretini de tıklayın.
  6. Tümünü aşağı kaydırın.
  7. ‘’Shift’’ tuşuna basılı tutun ve son fotoğrafın üzerine tıklayın.
  8. Sağ üst köşede çöp kutusu simgesini tıklayın.
  9. ‘’Silmeyi onayla’’ya basın.

Bu işlemlerden sonra Google Fotoğraflarda fotoğraflarınızın kısa bir süre içinde olsa kalmaması için ‘’son silinmiş’’ klasörünüze gidin ve orayı temizleyin.

MOBİL UYGULAMADAN FOTOĞRAFLARI SİLME

Mobil cihazlardan fotoğrafları silmek biraz zaman alır. Fotoğraf ve videoları kaldırmak için şu adımları deneyin.

1.Mobil cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını açın.

2.Resimleriniz görünmüyorsa sol alt köşede fotoğraflara dokunun.

  1. İlk fotoğrafa uzun basın ve sonra her fotoğrafa tek tek dokunun.
  2. Her şey seçildikten sonra sağ üst köşede bulunan’’çöp kutusu’’na

dokunun.

  1. ‘’Çöp kutusuna taşı’’ya dokunun.

Bunu albüme ya da tüm film rulosuna yapabilirsiniz.

MOBİL CİHAZLARDAN FOTOĞRAFLARI KALDIRMA

Tüm fotoğrafları cihazdan kaldırmak hem cihazınızda yer açar hem de tüm fotoğraflarınızı güvende tutmanızı sağlar. Bunu yapmanın birkaç yolu vardır.

  1. Telefonunuzda Google Fotoğraflar’a girin ve kaldırılacak bir fotoğraf seçin. Daha sonra menüyü açmak için sol üst tarafta üç nokta simgesine dokunun. Ardından ‘’cihazdan sil’’ seçeneğine basın. Fotoğraf telefonunuzdan kalkmış olacaktır. Ancak Google Fotoğraflar’dan kaldırılmaz.
  2. Google Fotoğraflar’a girin ve ‘’cihaz depolama alanını boşaltın’’ı seçin. Bu fotoğrafların Google Fotoğraflar’a yedeklendiğini gösterir ve cihazınızı tüm fotoğraflardan kaldırmak için ‘’kaldır’’a dokunabilirsiniz.
  3. Bu ise bilinen bir kaldırma seçeneğidir. Fotoğraf galerinizi açın ve tüm fotoğrafları çöp kutusuna taşıyın. Bu şekilde çoklu fotoğraf silebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra hala fotoğraflarınızı görüyorsanız Google Drive denilen uygulamayı açıp kontrol etmelisiniz. Telefon yedekleme ayarları fotoğrafların nerede saklandığını gösterir. Eğer drive’a yedekleme yapıyorsa onlarıda silmek zorunda kalacaksınız. Önceden de bahsedildiği üzere web tarayıcısında ya da uygulamadaki ‘’son silinenler’’klasörünü de temizlemeniz gerekir.