Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalan Müziğin Adını Bulma

Bu yazımızda sizlere çalan

Bu yazımızda sizlere çalan müziğin adını nasıl bulacağınız konusunda yardımcı olacağız. Cafede arabada ya da sosyal medyada gezinirken hoşunuza giden bir müzik olabilir. Herhangi bir ortamda duyduğunuz müzik o an kulağınıza hoş gelir ve adını öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu durum için çeşitli programlar bulunmaktadır. Bu programlar sayesinde istediğiniz müziğin adını bulabilirsiniz. Eğer çalan müziğin adını bulmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Dış ortamda çalan müziğin adını bulmanızı sağlayan uygulamalar hayatımızı fazlasıyla kolaylaştırıyor. Dünya üzerinden bu konuda en başarılı olan uygulama Shazam olarak bilinir. Shazam uygulamasının sahip olduğu büyük veri tabanı sayesinde ortamda olan müziği kısa bir sürede bulmuş olursunuz. Eğer siz de çalan müziği bulmak istiyorsanız shazam uygulamasını indirin.

iPhone kullanıcısıysanız ve o an uygulama indirip müzik bulacak vaktiniz yok ise size çok basit bir yöntemden bahsedeceğiz. iOS kullanıcılarının yapay zeka asistanı olan Siri sayesinde bu işi halledebilirsiniz. Siri’yi çağırıp daha sonra ‘Siri bu müziği bul’ dedikten sonra Siri müzik arayışına geçecektir. Adını bulduktan sonra size söyleyecektir.

Android kullanıcısıysanız ve uygulama indirme ile uğraşmak istemiyorsanız. Google Asistan sayesinde müzik bulma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Google Asistan’a bu müziği bul dedikten sonra müziği dinleterek müziği bulmasını sağlamış olursunuz.


Başka bir yöntem ise Snapchat uygulaması üzerinden müzik bulmaktır. Snapchat uygulamasını kullanıyorsanız uygulamaya giriş yapıp kamera açıldıktan sonra orta kısımda ekrana doğru basılı tutun. Müzik dinlendikten sonra adı karşınıza çıkacaktır. Fakat deklanşör düğmesine basıp video kaydı gerçekleştirerek değil ekrana basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.