Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Oyun

Call of Duty Mobile : Tüm İpuçları

VİDEOYU PAYLAŞ

Tam teşekküllü bir Call of Duty deneyimi gibi görünüyor.

Activision bize yaklaşmakta olan mobil oyun hakkında büyük bir veri dökümü verdi.  Call of Duty (CoD) ‘a dayanarak bu yeni oyunun mobil oyunun ek faydası ile hepimizin bildiği ve sevdiği çok oyunculu bir oyun olması gerekiyor.

Son yirmi yılda video oyunları oynamamış olmanız durumunda Call of Duty ağır takım tabanlı bir bileşeni olan birinci şahıs bir tetikçidir. Call of Duty’nin birçok büyük başarısı oldu – Modern Warfare 2 ve Black Ops gibi oyunlar klasiktir – ve bu başarının mobil bir platforma gelmesini umuyorlar. Mobil oyun franchise genelinde aynı oyun modlarının haritaların ve silahların çoğuna sahip olacak ve aynı zamanda önceki yinelemelere göre çok daha dostça bir mobil deneyim olacak.

 

Kontrol sistemi nasıl olacak?

Cep telefonunda çok oyunculu bir FPS oynamak çok zor. Oynamak için gereken tüm kontrolleri görecek kadar gayrimenkul sahibi olmak ve asıl mücadele bazı oyunların tam anlamıyla elde edemediği dengeleyici bir harekettir. Bununla mücadele etmek için Call of Duty: Mobile iki farklı kontrol moduna sahip olacak: basit mod ve gelişmiş mod.

Basit mod

Basit mod normalde konsolda COD çalma şeklinizden büyük ayrılmadır. Özel bir ateşleme düğmesi olması yerine hedef retikülünüz düşmana doğru işaretlendiğinde silahınız ateşlenir. Bu büyük bir avantaj gibi görünebilir ama gerçekten değildir. Ateşleme hassasiyeti bu modda camdan dışarı çıkar ve siz cephaneden en yüksek hızla geçersiniz.

Bunun avantajı silahınızı ateşlemek için ekrana dokunmaktan endişe duymadan çok daha hızlı bir şekilde hareket edebilir ve etrafa bakabilirsiniz. Ne de olsa akıllı telefonlarda hiçbir omuz düğmesi yok bu yüzden gerçekten çalışacak parmaklarınız var. Ayrıca kalçadan ateş ederken bunun meydana geldiği mesafeyi sınırlandırma ayarını da içeriyorlar. Düşman çok uzaktayken av tüfeği mermileri israf etmek istemezsiniz.

Gelişmiş mod

Gelişmiş mod daha fazla konsol hissi deneyimi sunar. Aktivite kontrollerinizin hareketli olması gerektiğini düşündü bu harika. Hemen hemen başınızın her tarafındaki ekran (HUD) en önemli düğmeleri doğrudan parmaklarınızın altına almanıza izin vermek için hareketlidir. Bu mod aynı zamanda oldukça önemli olan gerçek bir ateş düğmesine sahiptir ve oyun karakterinizin hassasiyeti üzerinde çok fazla kontrol sunar.

Call of Duty: Mobile oyununu oynarken bu ayrıntıların ince ayarlanması muhtemelen hayatınızın işi olacaktır. Kazanma ve kaybetme arasındaki fark ne kadar çabuk hedef alabileceğiniz olabilir.

Elbette eğer Aktivite Bluetooth denetleyicilerini doğru kullanmamıza izin verirse bunların hepsi çözülecek mi? Belki de ancak şu anda denetleyici desteği belirtisi yok. Bu daha sonraki bir tarihte gelmeyeceğini söylemek değildir ancak şu anda ekran kontrolleri ile sıkışıp kaldınız.

Ne tür haritalar var?

Call of Duty’yi daha önce oynadıysanız Activision’ın CoD Mobile için sunduğu haritaların en azından bir kısmını bileceksiniz. Benim kişisel favorilerimden Modern Savaştan geriye kalanlar: Black Ops Nuketown. Sadece birkaç uzun görüş çizgisine sahip küçük bir harita. Bu harita hakkındaki her şey hızlı ve dağınık sevdiğim gibi.

Hep birlikte Activision franchise’dan farklı oyunları kapsayan ve tümü bu mobil ortamda iyi çalışması için yeniden yapılandırılan sekiz harita açıkladı. Özellikle CoD Mobile için hazırlanmış haritalar göreceğimizi umuyorum ancak şu anda nostalji Activision’ın arkadaşı. Nuketown’da tekrar oynama şansı için denemek istediğimi biliyorum ve aynı pozisyonda birçok insan olduğundan eminim. Nostalji için gel harika oyun için kal … umuyoruz.

Açıkladıkları haritalar arasında Nuketown Hijack Crash ve Firing Range gibi klasikler var. Bu haritaların her biri CoD topluluğunda oldukça popülerdir ve normalde mobil oyun oynamayan insanların çizilmesine yardımcı olmalıdır.

Özel yüklemelerden ne haber?

Karakterinizin envanterini kişiselleştirebilmek yıllarca oyunun temelini oluşturuyor. Beş farklı silah perks el bombası ve hatta golcü kombinasyon kombinasyonunu kurtarabilmek genel COD deneyiminin önemli bir parçasıdır. Özelleştirdiğiniz farklı şeyler hakkında konuşalım.

Normalde oyun içi para birimini kullanarak seviyelendirerek veya satın alarak yükünüz için yeni özelleştirmelerin kilidini açarsınız ancak Activision bunu ücretsiz mobil sürümü para kazanma yöntemi olarak kullanabilir. Gerçekten umarım çünkü kazan-kazan-ödeme en kötüsü ama olabilirler.

Silahlar

Bu oldukça açık görünüyor. Oyun boyunca biri birincil konumda diğeri ikincide olmak üzere birkaç farklı silah arasından seçim yapabilirsiniz. Bu silahlar ayrıca daha iyi kapsamlar ve benzerlerini eklemek için modifikasyon yuvalarına da sahiptir. Standart Call of Duty’de silah tipinde ve modifikasyonlarında büyük miktarda bir değişiklik var ve Mobil versiyonun da aynı şeyi vereceğini umuyorum. Ayrıca özellikle el bombaları için bir bölüm var. Bazıları zarar veren bazıları da baskı altında kalacak ve ilerledikçe onları seçebileceksiniz.

Perks

Perks sizi daha da iyi yapan karakter yetenekleridir. Neredeyse her zaman pasiftir sizi perdenin ardında canlandırır ve bazılarını oturduğunu veya diğerini yükseltir. Verdikleri örneklerden Ghost adı verilen bir kişi sizi İHA düşmanlarından gizleyebilir – alabileceğiniz en yüksek puanlardan biri – bu insanlara gizlice girip av tüfeği almak isterseniz son derece faydalıdır.

Bir oyunda kullanmak için üç farklı avantaj elde edersiniz ve oyun tarzınızı önemli ölçüde değiştirebilirler. Örneğin yukarıda belirtilen av tüfeğini kullanmayı seviyorsanız Ghost ve Fast Recover’i karıştırmak – sağlığınız daha hızlı yenilenir – sizi yakın dövüşte bir makine haline getirecek. Bir sonraki kurbana koşarken içeri girebilir öldürebilir ve sonra iyileşebilirsiniz.

Silah yeteneği

Yükleniş başına bir tane alırsınız ve zamanlayıcıda harekete geçen güçlü bir silah şeklinde gelir. Kapak ateşini bırakmak için dev bir minigun açmak ya da bir alev atıcısı ile yakın ve kişisel olmak isteyebilirsiniz. Bunlardan herhangi biri ve daha fazlası sizin için seçim yapabilecek. Ancak bir eşleşmeyi yalnızca bir veya iki kez kullanabilmeniz olasıdır bu nedenle bunları dikkatli kullanın.

Scorestreaks

Scorestreaks – resmen Killstreaks – iyi yaptığın için müthiş bonuslar. Yüklenme ekranında belirli puanlara ulaştığınızda ne olacağını ve bu olduğunda ne gibi yetenekleri etkinleştirebileceğinizi seçebilirsiniz.

En yaygın ve genellikle kazanması en kolay olanlardan biri İHA’dır. Bu puanlama size ve tüm takım arkadaşlarınıza her düşmanın harita üzerinde nerede olduğunu görmenizi sağlar. İHA’nın geliştirebileceği daha güçlü diğer puanlı skorlarla birlikte. Düşman kümelerini tespit etmek için İHA’yı kullanarak diğer oyuncular ağır hasarlara neden olmak için hava saldırılarını kullanabilir.

Karakterler

Yüklemenizde seçebileceğiniz en son şey haritayı dolaşırken nasıl göründüğünüzdür. Call of Duty: Mobile bunun için çok fazla kişiselleştirme aralığına sahip değilken – kaşlarınızın şeklini veya çenenizin siviliğini değiştirmeyeceksiniz – buradaki en ikonik askerlerden bazıları olarak oynamanıza izin vermiyor Görev tarihi çağrısı.

John “Soap” MacTavish ve David “Section” Mason gibi karakterler hikaye modlarının aslında çok oyunculu oyunlarda önemli olduğu günlerin ana karakterleriydi. Bu karakterlerin tekrar canlandığını görmek harika ve umarım daha popüler hale geldikçe mobil oyuna daha da fazla katılıyorlar. Bu kimseye bir avantaj vermeden para kazanmanın başka bir harika yolu olacaktır.

Sadece Takım Ölüm Maçı mı?

Yok hayır! Kodlayıcı: Mobil ekip bu oyunda tercih edildiğinde zarfı zorlamaya çalışıyor. Call of Duty: Mobile’da bir ya da iki oyun modu yok başlangıçta en az beş olacak ve böylece herkes için bir şeyler olacak.

Favori oyun modum olan Hakimiyet Deathmatch Team Deathmatch Frontline ve Hardpoint ile birlikte mümkün olacak. Tüm bu oyun modları oyun moduna bağlı olarak maksimum 8 veya 10 oyuncu ile oynamanıza izin verecek ve hepsi de özel maçlar veya sıralamalı maçlar olarak mevcut olacak. Sıralı eşleşmeler XP kullanarak seviye atlamanıza izin verir ancak özel eşleşmeler olmaz sadece siz bilirsiniz.

Nerede ve ne zaman oynayabilirsin?

Call of Duty: Mobile önümüzdeki aylarda iOS ve Android’e geliyor ancak bölgenize geldiğinde beta sürümünü oynama şansı için şimdi kaydolabilirsiniz . Harekete geçme Beta’nın şu anda Hindistan’da olduğunu yakında Avustralya’ya taşındığını ancak ABD’de burada görmeden çok uzun zaman alacağını söyledi

 

DİĞER VİDEOLAR