Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ChatGPT Cebinizde ve Ücretsiz: iOS ve iPadOS için Copilot Yayınlandı

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
Bu yıl teknoloji dünyası

Bu yıl teknoloji dünyası generatif yapay zeka alanında büyük gelişmeler gördü. Bu alandaki büyük oyunculardan biri olan Microsoft OpenAI ile olan yakın iş birliği sayesinde ChatGPT (metin üretimi için) ve DALL-E (resim üretimi için) teknolojilerini kullanıyor. Redmond merkezli şirket yıl boyunca yapay zekayı geniş bir uygulama ve servis yelpazesine ilk olarak bilgisayarlarda sonra da akıllı telefonlarda entegre etti.

  • Microsoft Android iOS ve iPadOS için Copilot uygulamasını yayınladı
  • Uygulama metin ve görseller üretebildiği gibi her türlü soruyu da yanıtlayabiliyor.
  • Copilot OpenAI’nin ChatGPT ve DALL-E teknolojileri tarafından desteklenmektedir
  • Hizmeti kullanmak tamamen ücretsizdir

Android için Copilot Yayınlandı

Microsoft’un yapay zekası telefonlarda Bing ve Edge uygulamaları aracılığıyla kullanılabiliyordu. Ancak bu sonbaharda Microsoft tüm AI girişimlerini Copilot adı altında birleştirdi. Bu birleşmeyle Microsoft geçen hafta sessizce Android için Copilot uygulamasını yayınladı. Sürpriz bir şekilde Bing uygulamasının ismini değiştirmek yerine tamamen yeni bir uygulama oluşturuldu.

Android için Copilot Bing Chat gibi çalışıyor – çeşitli soruları yanıtlayabiliyor ve metinler ve resimler oluşturabiliyor. Arka planda DALL-E 3 ChatGPT-3 ve GPT-4 teknolojileri tarafından desteklenen bu hizmet normalde OpenAI’nın en yeni dil modellerine erişim için bir abonelik gerektirirken Microsoft Copilot hizmeti kapsamında ücretsiz olarak sunuluyor.

İlginç bir şekilde Copilot şimdilik sadece Android için yayınlandı iOS sürümü hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak iPhone kullanıcıları aynı işlevselliğe sahip Bing uygulamasını kullanmaya devam edebilirler.

iOS ve iPadOS İçin de Yayınlandı (30.12’de Güncellendi)

Android için Copilot uygulamasının yayınlanmasından birkaç gün sonra iOS ve iPadOS platformları için de bir sürüm yayınlandı. Uygulama Android versiyonuyla hem işlevsel hem de tasarım açısından aynı. iPhone ve iPad kullanıcıları da OpenAI’nın ChatGPT-3/4 ve DALL-E 3 teknolojilerini kullanarak metin ve resim oluşturmanın keyfini ücretsiz olarak çıkarabilir. Copilot Türkçe dilinde mevcut ve en az iOS/iPadOS sürüm 15 gerektiriyor.

Editörün Önerisi: Microsoft’tan Yenilik: GPT-5 Turbo ile Bing Chat ve Copilot Güncellemesi Yaptı