Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önerilerimize göz atmadan Chromebook Almayın: Chromebook Rehberi

Doğru Chromebook nasıl seçilir

Doğru Chromebook nasıl seçilir

Google her Chromebook modelinin yazılım görünümünü ve güncelleme programını kontrol ettiği için Lenovo tarafından oluşturulan bir Chromebook’un Dell veya Samsung’taki bir Chromebook ile aynı olması gerekir. Bunu Chrome OS’nin bulut merkezli doğasıyla birleştirin; bu geleneksel özelliklere biraz daha az odaklanabileceğiniz ve seçtiğiniz makineyle ne yapmak istediğinize odaklanabileceğiniz anlamına gelir.

1. Dokunmatik ekranlı bir tane alın

Dokunmatik ekranlar diğer dizüstü bilgisayar sistemleri için bir lüks olabilir ancak Chromebook’larda bir gereksinim olduğunu düşünüyorum. Chrome OS’nin dokunmatik optimizasyonu her ay daha iyi bir hale geliyor ve Chromebook’ların Google Play aracılığıyla yükleyebileceği Android uygulamalarının çoğu dokunuş için optimize edildi kendinize bir dokunmatik ekran modelini uygulayın!

Dokunmatik ekranlı modeller genellikle 2019’daki Chromebook’lar için çok daha pahalı değil – birçok Chromebook modeli bugünlerde dokunmatik ekran olmayan sürümlerle bile uğraşmıyor – ama dokunmadan yazan bir Chromebook görürseniz uzaklaşın ve arkana bak. Amazon’da gezinirken sadece ekrana dokunabilmek harika bir şey ve dokunmatik ekranda Solitaire oynadıktan sonra bir fare kullanmaya asla geri dönmeyeceksiniz.

Bu dokunmatik ekran 2’si 1 arada bile çok daha fazla hatta Chromebook’lar için gördüğüm en iyi form faktörü. Chromebook’unuzu bir film için Çadır modunda ilerletmek veya biraz yatakta iken göz atmak için Tablet moduna düz bir şekilde katlamak şaşırtıcıdır ancak 360 derecelik bir menteşeye sahip olmak da günlük verimlilik için mükemmeldir. Garip aydınlatmalı ofislerde çalışırken tuhaf ışık parlaması olan veya kucağınızda bir ballgamda desteklendiğinde Chromebook’unuzu daha fazla açıya geri döndürebilirsiniz çünkü yarın vadesi geçmiş olan üç aylık harcama raporlarını tamamen unutmadım ve oyunu atlamayı reddettiniz. söyledi.

2. İstediğiniz diğer özelliklere karar verin

Chrome OS neredeyse her cihazda yazılım bakış açısıyla tamamen aynıdır; bu göze çarpan donanım özelliklerinin olağanüstü olacağı anlamına gelir ve bir makinede istediğiniz veya ihtiyaç duyduğunuz özelliklerden hangisinin alanınızı daraltmanıza yardımcı olabileceğini sizi mükemmelliğinize götürebilir Chromebook.

Daha önce de belirtildiği gibi dokunmatik ekranlı bir Chromebook istiyorsunuz – eğer çevirebiliyorsanız 2’si 1 arada – ama çok fazla film seyretme eğilimindeyseniz gerçekten yüksek kaliteli bir ekran ve yüksek sesle bakan hoparlörler istiyorsunuz.

Donanım özelliklerini seçmek alanın daraltılmasına gerçekten yardımcı olabilir.

Çok sayıda açık sekme ve çok pencereli ekranlarla daha üretken olmak istiyorsanız bölünmüş ekranlamaya daha uygun 3: 2 ekran ve daha güçlü bir işlemci / bellek yapılandırması isteyebilirsiniz. Verimliliği düşünen kullanıcılar olası Chromebook’larındaki bağlantı noktası yapılandırmalarına da özel dikkat göstermelidir çünkü USB-C daha fazla topraklanmış modellerin yanında USB-A bağlantı noktalarını yeni USB-C’nin yanında tutarken Pixelbook gibi daha yüksek kaliteli Chromebook’lardaki çoğu bağlantı noktasını değiştirmeye başlar şarj portları

Küçük çocukları olan aileler – veya kayma dökülme ve kazalara eğilimli gezginler – askeri sınıf MIL-STD 810G dayanıklılığına veya dökülmeye karşı dayanıklı klavyelere sahip artan sayıda Chromebook’lara bakmak isteyebilir. Bazı eğitim Chromebook’ları ayrıca ASUS Chromebook Flip C214’te garip bir şekilde aşık olduğum Chromebook’a giren bir kalemle birlikte geliyor.

3. Boyutları seçin

Chromebook’lar çeşitli boyutlarda gelir ancak genel olarak dört boyuta çekim eğilimindedir:

11.6-inç modeller taşınabilir ve uygun fiyatlı. Daha küçük boyutlarında 1080p yerel çözünürlükten daha düşük olsalar bile ekranları iyi görünebilir – ekran çözünürlüğü Chrome OS’de biraz farklı şekilde ele alınsa da; biraz sonra buna ulaşacağız. Ekrandaki çerçevelere bağlı olarak 11.6 inçlik Chromebook’larda tam boyutlu veya hafifçe daraltılmış tuşlar bulunabilir ancak çoğu üretici 116 inçlik modellerde tam boyutlu tuşlar kullanır.

12.3-12.5 inç modeller özellikle HP Chromebook X2 Microsoft Surface Pro serisi ve Google Pixel Slate gibi çıkarılabilirler ve ikisi bir arada ürünler ile daha popüler hale geliyor. Bu modeller genellikle 3: 2 en boy oranına sahiptir ve bu da onları bölünmüş ekran pencereleri çoklu görev ve çizim / fotoğrafçılık uygulamaları için daha kullanışlı kılar.
14 inçlik modeller taşınabilir kategori için yüksek sınırda durmaktadır ancak ince çerçeveler ve uygun mühendislikle bunlar 7-9 saatlik pil ömrüne sahip 13 inçlik dizüstü bilgisayarlar kadar taşınabilir ve yönetilebilir olabilir. Metninizi daha büyük bir fontta görüntülemeniz gerekiyorsa – ve evet Chrome OS ekran yakınlaştırmasından bağımsız olarak ayrı bir font ölçeğine sahip – 14 inçlik bir model özellikle gözlerinizi yormayan üretken bir Chromebook için en iyi seçiminiz 14 inçlik modellerin çoğu 1080p’de başlıyor.

Masalar ve yemek odası masaları için 15.6-inç modeller yapılmıştır. Bunları sevgiyle LINO’lar olarak adlandırıyorum – Sadece adında dizüstü bilgisayar – çünkü onları tatil için daha büyük dizüstü bilgisayar sırt çantalarına sokabiliyorken bu Chromebook’lar turlar ve tepsi masaları için üretilmiyor normal bir ofis ortamı için üretiliyorlar. Barış içinde yaşamak. Bu daha büyük dizüstü bilgisayarlar üretkenlik için harikadır çünkü bir defada daha fazlasını görebilirsiniz ancak daha kısa pil ömrüne ve daha fazla ağırlığa sahip olma eğilimindedir; bu da onları günlük olarak sürüklenmelerini engeller.

Genel olarak Chromebook’unuzun boyutu ne kadar büyük olursa ekrana o kadar fazla potansiyel olarak sığabilirsiniz ancak aynı zamanda daha az taşınabilir olacak ve pil ömründe de daha kısa olacaktır. Ne kadar küçük olursa o kadar az ağır ve (genellikle) daha az pahalı olacaktır ancak daha küçük modeller de daha düşük çözünürlüklü ekranlardan muzdarip olabilir ancak Chrome OS’nin ekran yakınlaştırması ve yazı tipi ayarları bunu biraz dengeleyebilir.

4. Bellek ve depolama – Gerçekten neye ihtiyacın var?

RAM (Rasgele Erişim Belleği) telefonlardan ve tabletlerden masaüstlerine ve dizüstü bilgisayarlara kadar her boyuttaki ve şekildeki bilgisayarlar için kritik bir özelliktir. Bilgisayarınızın işlemci (ler) i tarafından geçerli sekmelerinizi uygulamalarınızı saklamak ve Chromebook’unuzu çalıştıran komutları tıklamaları ve işlemleri yürütmek için kullanılır.

Peki ne kadar RAM’e ihtiyacım var? Chromebook’ta 4 GB RAM bugün iyidir. 8GB daha iyidir ve ileri teknoloji Chromebook’lar 16 GB veya daha fazla sürümle gelebilir ancak Chrome OS’yi birkaç uygulama ve bir düzine Chrome sekmesiyle çalıştırmak için 4 GB RAM yeterlidir.

Uzun süredir Windows kullanıcısıysanız veya gerçekten de her türden uzun süredir bilgisayar kullanıcısıysanız çoğu Chromebook’ta depolamaya bakmak ilk başta kafa karıştırıcı görünecektir çünkü yeterince ses gelmeyecektir. Chrome OS bulut depolama alanına dayanmaktadır – Google Drive doğrudan Dosyalar uygulamasına entegre edilmiştir – ancak yerel depolama Google Play’den Android uygulamaları çevrimdışı belgeler ve bu korkunç Wi-Fi’siz uçuşlar için indirilen müzik / filmler gibi şeyler için önemlidir.

Ayrıca SD veya microSD kartlı birçok Chromebook’ta depolamayı genişletebilirsiniz ancak başlamak için iyi bir yerel depolama alanı yok. 32GB depolama kullanılabilir ancak en az 64GB depolama alanına sahip bir modele gitmenizi öneririm. 128 GB veya daha fazlasını bulmak genellikle 500 $ + fiyat etiketine sahip premium Chromebook’lar için ayrılmıştır ancak 64GB Chromebook’lar oldukça yaygındır ve bazı Drive çevrimdışı senkronizasyonları ve bazı acil durum eğlencesi için yeterli depolama alanı sunar.

5. Son kullanma tarihini daima kontrol edin!

Chrome OS tüm Chromebook’lar için Google tarafından geliştirilmekte yönetilmekte ve güncellenmektedir ancak Google her rastgele bütçe yonga setini ve sürücüyü sonsuza dek desteklediğinden mahrum kalmak istememektedir. buzdolabında süt! Bu Otomatik Güncelleştirme Sona Erme tarihidir ve her bir model için yer imi verdiğim bu kullanışlı dandy destek sayfasında bulunabilir çünkü ben ucubeyim ve Chromebook’lara alışveriş yaparken yer imi kullanmalısınız.

Şimdi bir Chromebook AUE tarihinde balkabağına dönüşmez – Chromebook’unuzun o tarihe kadar üç ila altı yıl sürdüğünü varsayarsak – ancak Chromebook’un her dört ila altı haftada bir hata düzeltmeleri güvenlik içeren sistem güncellemelerini almayı durdurur yamalar ve yeni özellikler. Chromebook’unuz o zaman hala düzgün çalışıyorsa bir şampiyonsunuz ve ufacık bir bilgi birikimine sahipseniz bir düzine Linux dağıtımından birini çalıştırmak için yeniden biçimlendirebilirsiniz.

Bununla birlikte dört ila altı yıl herhangi bir dizüstü bilgisayar için uzun bir zamandır ve şansınız o zamana kadar dişinizde uzun sürebilir ancak şu anda alışveriş yaparken Chromebook’unuzun güncellemelerini ne kadar süre alacağını görmek için AUE’yi her zaman kontrol edin. Bazı Chromebook’lar önceki bir Chromebook ile aynı platformda oluşturulduysa diğerlerinden daha kısa ömürlüdür – AUE bireysel bir modele değil donanım platformuna dayanır bu yüzden birçok Chromebook’un aynı AUE tarihine sahip olmasının nedeni budur. Modelin kendisi yepyeni olsa bile satın almadan önce daima kontrol etmek istersiniz.

Kaynak : androidcentral